Kaoset efter skandalscenerna: ”Kunde inte ens be om ursäkt”

CHL-mötet mellan Brynäs och Adler Mannheim urartade totalt. Thomas Larkin stod för ett rent överfall mot hemmalagets Daniel Paille – och efteråt fortsatte kaoset när Brynäs ledning konfronterade tyskarna.

Det var efter att Brynäs lyckats vända från 0–1 till 2–1 i slutminuterna av matchen, som Adler Mannheim tappade humöret fullständigt.

Nikolai Goc åkte på ett matchstraff efter en ful tackling och Mark Stuart för att han slogs med Simon Bertilsson.
Men värst var Thomas Larkins tackling på Daniel Paille.

https://twitter.com/vun_allem_ebbes/status/928007659508391936

Ett påhopp som många rasade över under gårdagskvällen.
– Det är bland det fulaste jag sett på svensk is på mycket lång tid. Så korkat och idiotiskt, det är svineri. Han ska bara ut, Larkin. Ut med dig! Han utsätter sin motståndare för stor fara. Paille ser ju helt groggy ut, sa SVT-kommentatorn Chris Härenstam.
– Ett ledarskap som är under all kritik. Att de låter spelarna hålla på så trots att matchen är förlorad. Här är man bara ute efter att skada spelare, sa Brynäs tränare Tommy Sjödin till SVT Sport.

En annan som var upprörd var Brynäs sportchef Stefan Bengtzén, som sökte upp Adler Mannheims tränare efter matchen. Svaret? En massa svordomar.
– Det visar hur intelligent han är. Så fruktansvärt dåligt beteende. Att han inte ens kunde be om ursäkt är så bedrövligt, säger Bengtzén till Expressen.
– Tacklingen på Paille är den värsta jag sett. Det är Kalle Anka-nivå och ett rent mordförsök. En sån där tackling kan för fan innebära att en karriär tar slut.

Enligt de första rapporterna klarade sig Daniel Paille mirakulöst nog bra efter smällen.