NHL-klubben ville ha över svensken – som trots det väljer att stanna i SHL

NHL-klubben ville ha över svensken – som trots det väljer att stanna i SHL

Nashville ville att Victor Ejdsell skulle åka över och spela för organisationen i höst.
Men 22-åringen stannar i Sverige.
– Jag vill känna mig helt redo innan jag tar steget, för när jag åker dit åker jag dit för att vara kvar, säger han till Nya Wermlands-Tidningen.

Victor Ejdsell värvades inför kommande säsong av HV71 men har sett ut att kunna vara förlorad innan han ens hunnit debutera. Anledningen till det var att Ejdsell för drygt två månader sedan skrev på ett tvåårigt NHL-kontrakt med Nashville och i samband med att han deltog på klubbens utvecklingsläger uttalade han sig om att det inte var hundra procent säkert var han skulle spela till hösten.

Samtidigt som svensken skrev på för Nashville var han dock tydlig med att han ville spendera det första året på lån hos HV71 och nu verkar det trots allt bli så. Även fast Nashville ville ha över honom redan nu.
– De sa att de helst ville att jag skull åka över och spela för dem direkt. Men det är ju inte så konstigt. De tror på deras program, där spelarna går genom AHL för att sedan hamna i Nashville. De har bevisat ett par gånger tidigare att det fungerar, säger Ejdsell till Nya Wermlands-Tidningen.

Men 22-åringen lät sig inte övertygas och till hösten kommer han att spela i SHL.
– Jag har hela tiden haft inställningen att jag behöver ett år till i Sverige. Mest för att vara redo mentalt än rent hockeymässigt. Jag har bott i Värmland i hela mitt liv och tagit små steg genom hela karriären: Viking, Sunne, Karlstad och Karlskoga. Jag har ju inte varit någon annanstans. Det kommer vara en bra utmaning för mig att komma till Jönköping och vara där ett år. Jag tror att det är rätt steg för mig, säger han till lokaltidningen.

LÄS MER: Uppgifter: Talangen öppnar för SHL – kan bilda drömduo med radarpartnern