Massflykt i Frölunda efter finalmissen – elva spelare lämnar

Det blir stora förändringar i Frölundas trupp till nästa säsong.
Klubben bekräftar i dag att elva spelare lämnar laget.
– Det är tufft att skiljas, säger sportchef Fredrik Sjöström.

Frölunda gick in i SM-slutspelet som regerande mästare. Drömmarna om att återupprepa fjolårets succé gick dock i stöpet mot Brynäs efter att laget förlorade en helt avgörande semifinalmatch på hemmais.

Efter det snöpliga uttåget återsamlades truppen under tisdagen för en sista vecka med gänget. För det kommer att ske enorma förändringar till nästa säsong. På sin hemsida bekräftar SHL-klubben att minst elva spelare kommer att lämna truppen när veckan är över.

Följande spelare kommer definitivt att lämna Frölunda: Nicklas Lasu, Henrik Tömmernes, Johan Sundström, Patrik Carlsson, Robin Figren, Jacob Larsson, Dan Bakala, Alexander Younan, Erik Nyström, Anton Karlsson och Fredrik Bergvik.

Klubbens ordförande Fredrik Sjöström kommenterar uppgifterna enligt följande.
Det är alltid tufft att skiljas från spelare som man gillar och har jobbat ihop med. Många av dem går till ligor utomlands och det är bara att acceptera att verkligheten ser ut så. Vi kan bara tacka dem och önska dem lycka till, säger Sjöström.

På Frölundas hemsida tackar trotjänaren Lasu för sina nio år i klubben på följande sätt.
– Jag vill passa på att tacka för alla härliga minnen och år jag har haft i föreningen. Och ett extra stort tack till vår fantastiska publik – att spela i Scandinavium är helt otroligt, säger Lasu.

LÄS MER: NHL-svenskens helomvändning – kan gå till SHL-klubben