NHL-svenskens helomvändning – kan gå till SHL-klubben

Anton Lander kan vara på väg till SHL.
Enligt NWT har Färjestad fortfarande stora förhoppningar om att signa svensken.
– Vi kommer göra allt för att lösa det, säger FBK:s tillträdande sportchef Peter Jakobsson.

Efter sex raka säsonger i NHL och Edmonton Oilers talar allt för att Anton Lander lämnar den amerikanska hockeyligan för spel i Europa. I slutet på mars rapporterade den ryska tidningen Sport-Express att 25-åringen var överens med KHL-klubben Ak Bars Kazan. En historia som nu kan få en helomvändning.

För enligt NWT ska svensken i stället vara på väg till Färjestad. Karlstadsklubben har under en längre tid uppgetts vara intresserade av svensken och under tisdagen rapporterar NWT att en övergång kan vara på gång. Klubbens tillträdande sportchef Peter Jakobsson bekräftar att det finns ett stort intresse att signa Lander.
– Det vi vet är att Antons kontrakt går ut och att det är oklart vad som händer härnäst. Anton är en fantastisk spelare och vill han spela för FBK nästa säsong kommer vi göra allt för att lösa det, säger Jakobsson.

FBK:s trumfkort i jakten på Lander är lagets assisterande tränare, Ante Karlsson tillika Antons pappa. Han hoppas få coacha sin son kommande säsong.
– Jag vill inte uttala mig om Anton. Vi får se hur han och hans agent tänker. Men jag skulle förstås inte ha något emot att ha honom i laget. Det vore jättekul, säger Karlsson.

LÄS MER: Mitt i finalen: Frölunda värvar toppback från HV71