Luleå värvar Skellefteå-profil och guldhjälten flyttar till NHL.

Luleå värvar Skellefteå-profil och guldhjälten flyttar till NHL.

Spelare efter spelare har lämnat Modo efter degraderingen till Hockeyallsvenskan, men lagkaptenen Byron Ritchie väljer att stanna kvar. Kanadensaren har skrivit ett nytt ettårskontrakt.
Dessutom står det klart att Frölunda blir av med en av sina största guldhjältar och Luleå värvar Skellefteåprofil. Här är de hetaste silly-nyheterna i svensk hockey.

Guldhjälten till Montreal
Nu är det bekräftat: Artturi Lehkonen lämnar Frölunda för spel i Montreal. Den kanadensiska klubben har skrivit ett tvåvägskontrakt med finländaren. Lehkonen var en av Frölundas största guldhjältar då han svarade för 19 poäng i slutspelet. Han tog dock inte plats i det finska VM-laget.

Här är Klüfts nya jobb
Han har vunnit SM-guld med Djurgårdens J20-lag, och nu belönas Patrik Klüft med ett nytt jobb. Enligt MrMadhawk återstår bara detaljer innan Klüft blir klar som assisterande tränare i AIK.

Ritchie förlänger
Modo åkte ur SHL och spelare efter spelare har lämnat klubben – men här är en som väljer att stanna kvar. Byron Ritchie, 39, med 324 NHL-matcher på meritlistan, förlänger. Kanadensaren har skrivit på ett ettårskontrakt.

Väljer Luleå i stället för Skellefteå
Petter Emanuelsson vann SM-guld med Skellefteå 2013 och 2014 och har därefter gjort två säsonger i Nordamerika, men han har inte fått chansen i NHL. Nu är han på väg tillbaka till Sverige – men inte till Skellefteå. Enligt MrMadhawk blir det spel i Luleå för Emanuelsson.
Kolla in det här hat tricket av Emanuelsson:

 
Djurgårdsstjärnan till Schweiz
Patrick Thoresen gör precis som Skellefteås Hans Wallson och Lasse Johansson – och flyttar till schweiziska ZSC Lions. 32-årige Thoresen gjorde den gångna säsongen 48 poäng på 49 grundseriematcher.
Sådana här mål kommer Djurgården att sakna.

 
Gilla Sportbibeln om du vill ha fler hockeynyheter i ditt Facebook-flöde.