Leksands nya kvalhjältar – tog ledigt från jobben för att ”täcka skott”

I kväll smäller det i Dalarna. Leksand mot Mora i en högoktanig hockeydrabbning för att inleda ”Slaget om Siljan”. Inför rivalmötet visar det sig att Leksand har fått oväntat hjälp – från Borlänge Hockey.

Leksand mot Mora. Slaget om Siljan. Vinnaren får spela SHL nästa säsong. Det är en matchserie som väcker liv i hela Dalarna och det är inte bara de två lagen som blivit indragna i den här uppgörelsen. Även Borlänge Hockey har fått en biroll i ”Slaget om Siljan”.

Det är Leksand som behövt slipa till sitt powerplay inför mötet med Mora och därför kallat in välbehövlig förstärkning från Borlänge Hockey. För att agera försvarsmur när Leksands powerplay-formation matade skott, skriver Sportbladet.
– Vi var några som tog ledigt från våra jobb och det var kul för oss att vara med, säger Borlänges spelare Patrik Elfsberg till Sportbladet.
– Det kommer vi att vi har ett samarbete. Vi tyckte det bara var roligt att kunna hjälpa till. Vi hjälper även Mora eftersom vi har skickat dit vår målvakt som namngiven tredjemålvakt.

Inte den mest glamorösa uppgiften direkt men en fin insats från Borlänge Hockey att agera levande skyddsblock när puckarna flög från Leksandsspelarna. Men trots den hjälpande handen på träning betyder inte det att man håller på Leksand i ”Slaget om Siljan”.
– Usch. Jag vill egentligen inte yttra mig. Jag säger så här: Laget som vinner första matchen tar hem hela serien, säger Elfsberg.

LÄS MER: 3 klassiska ögonblick som visar varför ”Slaget om Siljan” är på blodigt allvar.