TV: Slaget om Siljans häftigaste ögonblick

TV: Slaget om Siljans häftigaste ögonblick

Leksand och Mora kommer att mötas i en bäst av sju-serie som avgör vilket lag som spelar i SHL nästa säsong. Här är de tre mest minnesvärda ögonblicken från tuffa derbybataljer genom åren.

I kväll smäller det i Dalarna. De bittra kombattanterna Leksand och Mora ställs mot varandra i en bäst av sju-serie. Den kommer bli helt avgörande för vilket av lagen som spelar i SHL nästa säsong. Vi minns tillbaka på de tre mest klassiska derbyögonblicken.

Amnérs våldsamma tackling
I oktober 2009 defilerade Mora hem derbyt på hemmaplan i Ejendals Arena med 4-1. Det folk kom att snacka om efter matchen var dock Moraspelaren Viktor Amnérs våldsamma propp på en Leksandspelare. Åsikterna gick isär huruvida tacklingen var regelvidrig eller inte.

 

De la Rose brutala överkörning
Kanske mindes Leksand-spelaren Jacob De La Rose det fula tilltaget och ville hämnas. I en tät derbyfight 2012 flög den talangfulle powerforwarden in i motståndarnas Johan Alcén med en enorm kraft, rakt i skallen. De la Rose fick matchstraff men även denna gång rådde det tveksamheter kring beslutet.

https://youtu.be/1CA86HPyISk

 

Siljan Winter Classic
2011 skedde det mest minnesvärda derbyt någonsin. Då ”Slaget om Siljan” spelades utomhus. I NHL-inspirerad anda bjöd dalalagen på en svensk version av NHL:s ”Winter Classic”.

 

Mora gick segrande ur den duellen. Det återstår att se hur det slutar i kommande bäst av sju-serie. Hursomhelst lär det smälla ordentligt när det båda rivalerna i kväll inleder jakten på en plats i SHL nästa säsong.

LÄS MER: Så sänds SM-slutspelet och kvalet till SHL