Klart: SHL-klubb värvar talangfull U19-landslagsback – draftad av Montreal

Örebro Hockey meddelade i dag via sin hemsida att man gjort klart med Arvid Henrikson. Den unge backen draftades av Montréal Canadiens förra sommaren men kommer här närmast från AIK.

Backtalangen Arvid Henrikson är klar för Örebro Hockey. Han spelade under våren för U19-landslaget och är främst tilltänkt att spela i J20-laget.
– Arvid är en stor, stark och defensivt skicklig back. Han är orädd och spelar ett fysiskt spel. För sin storlek är han väldig skridskoskicklig och han har ett bra och enkelt förstapass. Han var med U19-landslaget i våras och gjorde bra ifrån sig där. Är här för att ta nästa steg och jag tror att han kan vara med och nosa på A-laget, säger Utvecklingsansvarige och J20:s huvudtränare Jörgen Hägg till klubbens hemsida.

Henriksson spelade två matcher i Hockeyallsvenskan och tillhörde AIK:s J20-lag som tog SM-brons. Tränare Hägg och Henrikson känner varandra sedan väl sedan innan från tiden i AIK:s J18-lag.
– Det ska bli sjukt kul att få spela i Örebro. Jag har redan varit nere vid två tillfällen och tränat med laget och fått ett grymt intryck av båda laget och staden, berättar Henrikson och fortsätter:
– Jag hade Jörgen i AIK:s J18-lag och det ska bli kul att få möjligheten att ha honom igen.

Själv beskriver spelaren sig själv på följande vis:
– Jag är en storväxt back som gillar att spela fysiskt och rejält.

LÄS MER: Klart: Förre stortalangen klar för SHL-laget – så övertalades han