Klart: Mora värvar mitt under brinnande säsong – från SHL-rivalen

Mora förlorade mot Djurgården på bortais. Bara timmar senare bekräftar nu klubben att man värvar in backen Marcus Fagerudd – från just Djurgården.

Mora IK har fått en tuff start på säsongen. Nykomlingen ligger, kanske inte helt oväntad, i de nedre regionerna av tabellen och återfinns på nästjumboplatsen, två poäng upp till kvalstrecket. I dag förlorade man på bortais mot Djurgården med klara 6-0.

Men hem till Dalarna får man med sig en ytterligare spelare från Stockholm – och Djurgården.

Värvar back

På lördagskvällen annonserade Mora IK att man värvar den 24-årige backen Marcus Fagerudd från just Djurgården. Finländaren har stått för tre poäng på åtta matcher för Stockholmsklubben under säsongen.
– Vi är glada att Marcus ansluter till oss. Vi får en skidskoskicklig offensiv back med ett bra förstapass och ett hårt skott. Han är dessutom högerskytt, vilket vi inte har så många av i laget, säger Mora IK:s sportansvarige Anders Sundbye till klubbens hemsida.

Kontraktet med Fagerudd, som tidigare även representerar Luleå i SHL, är skrivet resten av säsongen. Han ansluter till laget i morgon och kommer vara spelklar till torsdagens hemmamatch mot Frölunda.

LÄS MER: Bekräftat: Leksand agerar efter fiaskostarten – sparkar tränaren Markus Åkerblom