Hockey-silly: Luleå jagar guldhjälten, Örebro värvar från NHL och han kan bli nästa FBK-tränare.

Örebro värvar från Detroit, Luleå jagar Växjös guldhjälte och Leksand är på väg att värva från Brynäs. Det händer mycket i svensk hockey just nu – och här är de hetaste ryktena och övergångarna den senaste tiden.

Luleå vill värva guldhjälte
Rhett Rakhshani var en av de stora hjältarna när Växjö tog guld förra säsongen. Den gångna säsongen har han spelat i Linköping, men där blir det ingen fortsättning. I stället kan han hamna i Norrbotten. Enligt Norrbottens-Kuriren är Luleå intresserat av 28-åringen.

…och de är även intresserade av DIF-stjärnan
Mer Luleå. Klubben är också intresserad av Matt Anderson, som gjorde succé i Djurgården den gångna säsongen (40 poäng på 52 matcher). Intresset bekräftas av Andersons agent för Norrbottens-Kuriren.

Från NHL till Örebro
Joakim Andersson har de sex senaste säsongerna tillhört Detroit Red Wings. Den här säsongen blev det 29 matcher i NHL, men nu flyttar 27-åringen till Örebro, enligt GT:s hockeyreporter Henrik Leman.

Oskarshamn värvar från KHK
Nu är det klart att Tom Linder flyttar hem till Oskarshamn. Kontraktet är skrivet på två år. Backbjässen har de senaste åren spelat SHL-hockey med Växjö, Leksand och nu senast Karlskrona, där han också var lagkapten.

Leksand värvar från Brynäs?
Sondre Olden fick inget nytt kontrakt med Brynäs – nu är norrmannen på väg till Leksand, enligt MrMadhawk.

Mer Leksand. Det är nu klart att Johan Olofsson spelar i dalalaget de två kommande säsongerna.

Han kan bli näste FBK-tränare
Tommy Samuelsson har lämnat Färjestad och han kan ersättas av Niklas Sundblad, skriver NWT. Sundblad, 43, har de senaste åren varit tränare i Tyskland och sportchefen Leif Carlsson bekräftar att han träffade Sundblad i november.

Sylvegård till Linköping
Det har spekulerats ett tag och nu är det klart att Emil Sylvegård, 23, lämnar Luleå för spel i Linköping nästa säsong. Kontraktet är skrivet på två år.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.