Hockey-Silly: Leksand nära Brynäsforward, talang klar för Frölunda.

Frölunda värvar talang, Linköping har gjort klart med norsk duo och Leksand vill värva från Brynäs.
Det händer mycket i SHL-klubbarna inför nästa säsong – och här är de senaste dagarnas hetaste snackisar.

Norsk duo till Linköping
Det har spekulerats ett tag kring bröderna Olimb, men nu står det klart var de hamnar – och det blir LHC. Mathis, som tidigare spelat i Frölunda, kommer närmast från Kloten. Ken Andre har de tre senaste säsongerna spelar i tyska Düsseldorfer. Båda har skrivit på för två år med LHC.

Från Modo till Frölunda
Victor Olofsson lämnar hemstaden Örnsköldsvik för Göteborg. Den 20-årige forwardstalangen, som är draftad av Buffalo Sabres, har skrivit ett tvåårskontrakt med Frölunda.

Ollas på väg till Leksand
Jesper Ollas, 31, har Leksand som moderklubb, men har de fem senaste säsongerna spelat i Brynäs – men nu är forwarden på väg hem till Dalarna. Enligt Expressen ska Ollas vara nära en återkomst i SHL-nykomlingen.

Luleå jagar Alvarez
Robin Alvarez har imponerat den gångna säsongen, och han har utgående kontrakt med Djurgården. Enligt Norrbottens-Kuriren är Luleå intresserat av den 28-årige forwarden.

Han kan bli tränare i FBK
Tommy Samuelsson och Färjestad har gått skilda vägar, och Karlstadsklubben är på jakt efter en ny tränare. Enligt Hockeysverige är Oskarshamns Fredrik Söderström en av kandidaterna till jobbet.

… och han är nära Malmö
Peter Andersson blir Malmös nye tränare, skriver MrMadhawk. Enligt bloggen återstår bara detaljer innan Andersson presenteras som ny tränare. 50-åringen kommer närmast från Lugano.

SSK intresserat av Björklövens målvakt
Södertälje har tagit klivet upp i Hockeyallsvenskan och rustar nu inför nästa säsong. En av spelarna som är på SSK:s radar är Björklövens målvakt Kevin Lindskoug. Målvakten bekräftar för MrMadhawk att Södertälje har visat intresse.

Gilla Sportbibeln om du vill få fler hockeynyheter i ditt Facebookflöde.