Heta ordkriget efter omtalade situationen: ”Han ska bara hålla käften”

Under tisdagens möte mellan Malmö och Växjö fick Lakers Dennis Everberg matchstraff för en rejäl crosschecking. I dag kom domen för den NHL-meriterade forwarden. Ett besked som får klubbarnas båda sportchefer att gå i klinch.

SHL-slutspelet är i full gång. Under tisdagens möte mellan Växjö och Malmö small det till ordentligt. I den andra perioden crosscheckade Växjö Lakers forward Dennis Everberg Redhawks Nils Andersson rakt på halsen. Något som ledde till matchstraff för den NHL-meriterade forwarden.

Ärendet togs vidare till Disciplinnämnden och många trodde att Everberg hade vidare avstängning att vänta. Något som inte blir fallet. I dag kom nämligen besked om att forwarden frias helt från vidare straff. Ett beslut som togs emot på vitt skilda sätt av klubbarnas respektive sportchef.

Växjös sportchef Henrik Evertsson var givetvis nöjd över beskedet.
– Ett mycket bra beslut. Det är tråkigt när spelare försöker förstärka situationer på det sätt som Andersson gjorde. Jag är glad att ingen i mitt lag agerar på det viset, sade en nöjd Evertsson till Sportbladet.

Till skillnad från Malmös sportchef Patrik Sylvegård som var allt annat än nöjd. Särskilt inte över uttalandet från Evertsson.
– Han ska bara hålla käften om våra spelare. Jag skulle aldrig säga något liknande. På något sätt känns det här typiskt honom. Att försöka vara störst, bäst och vackrast, sade en förbannad Sylvegård till Expressen.

Sportchefernas munhuggning blir en extra krydda till fortsättningen av det heta slutspelsmötet. Under torsdagen spelas match tre i bäst av sju-serien. Då kommer säkerligen både Evertsson och Sylvegård vara minst lika taggade som sina spelare. Just nu står det 1-1 i matchserien.

LÄS MER: Så sänds SM-slutspelet och kvalet till SHL

Se den omtalade händelsen: