Han fick inte förnyat kontrakt. Nu toksågar SHL-spelaren sin förra tränare.

I mitten av förra säsongen blev Eric Himelfarb klar för Malmö Redhawks. Men efter lite mer än ett år i klubben står det nu klart att den 33-årige kanadensaren inte får förlängt kontrakt över nästa säsong.

Då väljer han att ta bladet från munnen – och sågar tränaren Björn Hellkvist. I en intervju med Kvällsposten svingar Himelfarb rejält mot Hellkvist, som för övrigt också har gjort sin tid i klubben.

– Den här intervjun kommer inte gynna mig, men jag hoppas att den gynnar Malmö för jag tror att det här laget kan vara i toppen av SHL – om de har rätt kille som leder dem. Jag vill visa hur viktigt det är att klubben hittar rätt tränare, säger Eric Himelfarb till Kvällsposten.

Himelfarb, som den här säsongen gjorde 12 poäng på 38 SHL-matcher, menar bland annat att Hellkvist pratat mycket skit.
– Jag vet inte var jag ska börja för det har varit så mycket skitsnack, så många lögner och så många knivar i ryggarna, säger han till Kvällsposten och fortsätter:

– För mig var droppen när Henrik Hetta kom fram till mig och sa att han hade varit inne på Björns kontor. Då påstod Björn att jag hade sagt att Hetta inte borde spela powerplay. Hetta är förmodligen min närmaste vän av svenskarna i laget. Varför skulle jag säga en sån sak? Hetta kom fram till mig och sa att han visste att jag aldrig skulle säga något sånt. Då kände jag mest att jag ville gå in på kontoret och slå till killen. Vill du inte spela mig så spela mig inte – men förstör inte min relation till de andra i laget.

Björn Hellkvist vill inte bemöta Himelfarbs kritik.