Första förslaget på regeländring – efter upproret: ”Det sätter press på SHL-lagen”

Det är öppen konflikt mellan HockeyAllsvenskan och SHL.
Nu kommer förslaget som kan bli den första regeländringen.
– Det skulle sätta press på SHL-lagen, säger Per Kentää, sportchef i Oskarshamn, till Kvällsposten.

Framtiden för HockeyAllsvenskan och SHL har varit rejält omdebatterad senaste veckorna. De allsvenska klubbarna känner sig som farmarlag till SHL-klubbarna och kräver mer rättvisa.

Sex av de mest klassiska klubbarna i AIK, Leksand, Timrå, Modo, Björklöven och Södertälje hotar till och med att lämna HockeyAllsvenskan om inte SHL ger ett tydligt besked om framtiden. Men nu kan den första regelförändringen bli verklighet.

”För att motverka SHL”

Det var under HockeyAllsvenskans möte i förra veckan som ett förslag lades fram för att begränsa antalet spelarlån mellan serierna under en säsong, avslöjar Kvällsposten. För just nu är det väldigt mycket spelare som skickas fram och tillbaka mellan HockeyAllsvenskan och SHL.
– Frågan var uppe men vi har inte fattat något beslut, säger Per Kentää, sportchef i Oskarshamn, till tidningen.
– Man fick önska och tycka till i frågan. Spelarlån är en del i förhandlingen med SHL. Det är för att motverka att SHL ska ha full kontroll på ligan, säger en annan anonym klubbordförande.

Tre stycken lån per säsong

Enligt uppgifter till Kvällsposten handlar förslaget om att bara göra det möjligt för tre stycken lån per säsong, vilket skulle vara en rejäl begränsning mot nuvarande situationen. Och det skulle förändra en hel del för många klubbar i HockeyAllsvenskan.

Samtidigt som det skulle påverka SHL-klubbarna väldigt mycket.
– Det är helt okej om det blir en ändring. Då får vi förhålla oss till de reglerna. Det skulle sätta press på SHL-lagen att ha spelare över hela säsongen, säger Kentää till tidningen.

Dela artikeln om du också uppskattar den här regeländringen!

LÄS MER: Magnus Wernbloms kontroversiella förslag – så vill han förändra SHL: ”Något måste hända!”