Enström till Modo och målvaktsflykten från SHL fortsätter.

Martin Lundberg, Anton Lindholm och Lars Johansson – SHL fortsätter att tappa profiler till NHL. Lundberg och Johansson har skrivit på för Chicago, medan Lindholm är klar för spel i Colorado.
Här är de senaste silly-nyheterna kring svensk hockey.

DIF-ikon till SSK
Nichlas Falk, 44, har under sin aktiva karriär noterats för 751 SHL-matcher med Djurgården, men nu är den förre centern klar för SSK. Där kommer han att vara assisterande tränare till Mats Waltin.

Luleå kan tappa sin stjärnmålvakt
Joel Lassinantti har imponerat de två senaste säsongerna i Luleå och tog i år en plats i VM-laget som tredjemålvakt. Nu skriver NSD att målvakten uppvaktas av flera NHL-klubbar.
– Det stämmer att det finns ett intresse, säger Lassinanttis agent Jacob Hedin till tidningen, men han vill inte säga vilka klubbar det handlar om.

Skellefteåduo till NHL
Anton Lindholm har imponerat stort den gångna säsongen och fick till slut plats i den svenska VM-truppen. Nu har Skellefteåbacken skrivit på för Colorado Avalanche.
En annan av Skellefteås VM-spelare – Martin Lundberg – lämnar också klubben. Efter nio säsonger i Skellefteås a-lag är den starke centern klar för Chicago Blackhawks. Han har skrivit ett ettårigt tvåvägskontrakt.

…och han går till Chicago
Precis som Martin Lundberg är Frölundas målvakt Lars Johansson klar för Chicago Blackhawks. Johansson hade bäst räddningsprocent i SHL och var en starkt bidragande orsak till både SM-guldet och Champions Hockey League-titeln – och nu belönas han med ett NHL-kontrakt. Enligt Frölundas hemsida är det ett envägskontrakt, som innebär att han får samma lön i NHL som AHL.

Skellefteåback lånas ut – men han förlänger
Skellefteå lånar ut backen Alexander Urbom till Djurgården under nästa säsong.
– Alexander känner att han inte kommit upp i nivå och vi kände också att vi förväntade oss mer, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren till Sportbladet.
Däremot har forwarden Pontus Petterström förlängt sitt kontrakt. Forwarden har skrivit ett nytt ettårskontrakt.

Leksand intresserat av KHK-målvakt
Leksand har fortfarande bara en målvakt till nästa år och enligt uppgifter till MrMadhawk ska Linus Fernström vara ett hett alternativ för SHL-nykomlingen. Fernström spelade den gångna säsongen i Karlskrona, men kommer inte att bli kvar där.

Enström återvänder till Modo
Tommy Enström, bror till Winnipegs Tobias Enström, återvänder till Modo. Han lämnade klubben 2006, och efter spel i Rögle, Leksand, Tingsryd, Frisk Asker samt Sundsvall är han nu tillbaka i Örnsköldsvik. Enström har skrivit ett ettårskontrakt.

Stjärnvärvning av Brynäs
Brynäs fortsätter att rusta inför kommande säsong och nu har de gjort klart med ett av de tyngsta förvärven under denna silly season. Backen Ryan Gunderson återvänder till klubben. Gunderson, som spelade i Brynäs mellan 2011 och 2014, har skrivit på ett treårskontrakt.

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.