Efter rasistskandalen på krogen – nu talar Magnus Nygren ut

Färjestads lagkapten Magnus Nygren fällde rasisiska kommentarer på krogen efter lagets uttåg ur SHL-slutspelet. I en lång intervju med VF.se berättar han nu om incidenten.

Det var efter Färjestads uttåg mot HV71 i SHL-slutspelet som dåvarande lagkaptenen Magnus Nygren hamnade i ett krogbråk och använde rasistiska glåpord. Färjestad gick dagar senare ut med att det var just Nygren som var den som fällt kommentarerna – och via klubbens hemsida efterlyste han personen från natten för att be om ursäkt. Nu talar han ut om händelsen.

Nygren, som nästa säsong lämnar Sverige för spel i schweiziska HC Davos berättar för Värmlands Folkblad att händelsen var en läxa för livet.
– Självklart drar jag lärdomar av det. Det hade varit oerhört korkat att sitta här och säga att jag inte bryr mig – att jag inte fortfarande tänker på det. Det är så långt ifrån mig det kan bli, säger Nygren till VF.se.

Nygren konstaterar att han fått ta emot mängder av kommentarer, både öga mot öga och via internet, av individer som velat berätta vad de tyckte om hans agerande. Men att flytten till Davos skulle ha någonting att göra med incidenten under krognatten dementerar han.
– Det var en oerhört korkad kommentar. Något jag kommer få stå till svars för en längre tid. Och det gör jag gärna. Som person tror jag på öppenhet, det inger respekt. Alla gör misstag, men det går inte att gömma sig då. Det gäller att stå upp även när det blåser – vilket jag gjort många gånger sett till mitt jobb. Men det är klart jag önskar att det aldrig hade hänt, det tog väldigt mycket energi av mig och jag mådde väldigt dåligt ett tag, säger han till VF.se.

LÄS MER: Färjestads sista pusselbit – värvar från SHL-konkurrenten