SHL-stjärnans ursäkt efter skandalen: ”Slänger ur mig något fruktansvärt”

Häromdagen gick VF ut med att en anonym idrottsstjärna använt rasistiska glåpord offentligt. I dag bekräftar Färjestad att det är en av deras spelare som ligger bakom tilltaget.

Värmlands Folkblad (VF) publicerade i går en artikel där det stod att en anonym värmländsk idrottsstjärna använt rasistiska glåpord offentligt, under ett krogbråk utanför en restaurant i Karlstad. I dag bekräftar Färjestad genom ett videoinslag på deras officiella hemsida att den anonyme spelaren är Färjestads lagkapten Magnus Nygren.

I videoinslaget på klubbens hemsida bekräftar en ångerfull Nygren incidenten.
– Det blev en väldigt tråkig avslutning på kvällen. Jag hamnade i en dispyt och råkade slänga ur mig något hemskt. Jag är djupt ångerfull, säger han.

Lagkaptenen jobbar för tillfället på att ta reda på vem personen var som fick ta emot glåpordet. För att kunna be om ursäkt.
– Det jag har gjort är inte okej och jag önskar att jag kunde få det ogjort. Jag har försökt ta reda på vilka som var med och bett om att få kontakt med personen. Jag vill se honom i ögonen och be honom om ursäkt, säger Nygren i videoinslaget på Färjestads hemsida.

I Färjestads videoinslag medverkar även klubbens VD Stefan Larsson. Som tar avstånd från incidenten å klubbens vägnar.
– Färjestad BK tar kraftigt avstånd från den här typen av uttalanden. Det kommer att få konsekvenser, men det tar vi internt i föreningen, säger Larsson till SportExpressen.

2015 skrev Nygren på ett fyraårskontrakt med Färjestad efter en misslyckad sejour på andra sidan Atlanten. Han har under säsongen stått för 32 poäng på 55 matcher.

LÄS MER: Efter AIK:s snöpliga uttåg – nu lämnar succébacken för SHL