Den gången slutspelsmötet förvandlades till rena rama boxningsmatchen

Den gången slutspelsmötet förvandlades till rena rama boxningsmatchen

Det är skillnad på slagsmål och slagsmål. Handgemänget mellan Luleå och Djurgården under en slutspelsmatch 2000 var något alldeles extra. Fortfarande råder det meningsskiljaktigheter om vem det var som egentligen startade den brutala holmgången.

En icingpuck. Sedan brakade helvetet löst i Delfinens ishall hösten år 2000. Om det var Luleås målvakt Jarmo Myllys eller Djurgårdscentern Jonas Finn-Olsson som drog igång tumultet på isen, beror på vem du frågar.
Hardy Nilsson, dåvarande tränare i Djurgården menade att allt var den finske målvaktens fel. ”Man måste få ta pucken från en motståndare. Det var kristallklart att Myllys orsakade bråket”, sa han.
Luleåtränaren Ulf Taavola, å andra sidan, tycket det var Finn-Olsson som var orsaken till ett av de värsta slagsmålen i elitseriens historia.

Här kan du se hela situationen:

Den enda spelaren som inte deltog i bråket på isen var Johan Garpenlöv, då han redan satt i utvisningsbåset vid tillfället. Slagsmålet resulterade i att totalt 8 matchstraff och 250 utvisningsminuter delades ut.
Vad tyckte då domaren om situationen?
”Plötsligt brakade det loss, som jag såg det för en skitsak. Men visst var det en härlig match. Jag försökte hålla en hög toleransnivå och ge båda lagen chansen till en rejäl fight. Jag tycker att det var en bra hockeymatch. Men den var svårdömd”, sa domaren Thomas Andersson till Sportbladet efter matchen.

LÄS MER: Den gången en skridskoskena avgjorde en hel kvartsfinalserie