Brynäs stora glädjebesked – toppduo klar för nästa säsong

Juuso Ikonen och Lucas Carlsson förlänger med Brynäs.
Detta bekräftade klubben på sin hemsida under måndagen.

Brynäs gjorde en riktig kanonsäsong i SHL, men ser säkerligen tillbaka på den med stor bitterhet. Efter att klubben fick uppleva tuffast möjliga slut, förlora en helt avgörande Sudden Death i det sjunde finalmötet mot HV71.

Medan Gävle-laget slickar såren efter det tuffa nederlaget kommer här två riktiga glädjeämnen. Under måndagen säkrade SM-finalisten upp två spelare som imponerat stort under säsongen, till det pågående truppbygget.

En av dem finländaren Juuso Ikonen kom till Gävle-klubben i vinras och gjorde snabbt avtryck. 22-åringen stod för sju poäng på elva matcher i grundserien och sedan ytterligare tolv i slutspelet. Nu står det klart att det blir en fortsättning.

Brynäs sportchef Stefan Bengtzén var väldigt nöjd över att säkra upp Ikonens signatur även i kommande säsong.
Ikonen kom till oss i januari och han blev bättre och bättre ju längre säsongen led. Han lärde sig vårt spel och passade väl in. Juuso är en toppspelare för oss nästa säsong och det känns fantastiskt bra att skriva med honom, säger Bengtzén till klubbens hemsida.

En av Gävle-lagets största talanger har också förlängt sitt kontrakt. 19-årige Lucas Carlsson stannar liksom Ikonen i klubben över nästa säsong. Bengtzén var glad över att backen väljer att fortsätta i Brynäs där han spelat sedan 16-års ålder.
Han har kommit till talangfabriken Brynäs och blir kvar i klubben. En ung kille som behöver fortsätta utvecklas och som kommer att göra det. Han har framtiden för sig. Vi är otroligt nöjda med hur han har utvecklats. I och med detta är vi kompletta på backsidan, säger Bengtzén till hemsidan.

LÄS MER: Leksand spänner musklerna – värvar från SHL-klubben