Leksand spänner musklerna – värvar från SHL-klubben

Han är uppväxt och fostrad i klubben. Nu vänder forwarden David Åslin ”hem” till Leksand där han skrivit på ett tvåårskontrakt.

Efter att ha växt upp utanför Stockholm vände David Åslin norrut för spel i Leksands ungdomsorganisation. Forwarden gjorde en a-lagssäsong i klubben 2007/2008 innan han gick vidare för spel i Troja Ljungby i Hockeyallsvenskan. Senaste två säsongerna har Åslin spenderat i SHL och Rögle – men nu vänder han alltså ”hem” igen.

Leksand bekräftar på sin hemsida att den nu 27-årige Åslin, som vann utmärkelsen för årets mål under den gångna säsongen,  har skrivit på ett tvåårskontrakt med klubben.
– Vårt mål med att ta oss tillbaka till SHL är tydligt, och jag ville verkligen inte missa chansen att få vara med om den här resan. Jag ser fram emot att komma på plats, och ska göra mitt bästa för att bidra så mycket som möjligt på vår väg tillbaka till SHL, säger Åslin till klubbens hemsida.

I och med värvningen av Åslin har Leksand nu 15 spelare i a-laget som är fostrade i klubben. Någonting som klubbens sportsligt ansvarig Mikael Karlberg ser som en nyckel.
– David är en skridskoskicklig spelare som bidrar med många poäng, och han har också en härlig inställning och viktiga vinnaregenskaper. Han är dessutom leksing, har spelat här tidigare, och känner mycket för föreningen, vilket kommer att betyda mycket för oss. Inte minst med tanke på att vi, under de senaste två åren, verkligen har sett vad hjärta och inställning betyder, framförallt i slutet av säsongen,säger Karlberg.

LÄS MER: Så spelas SHL nästa säsong – med två nya speltider