Bomben: Stanley Cup-mästaren klar för SHL.

Brynäs har slagit till med en riktigt tung värvning. Klubben har gjort klart med kanadensaren Daniel Paille, som bland annat var med och spelade hem Stanley Cup-bucklan till Boston Bruins.
– Daniel är en stark skridskoåkare som står för ett hårt jobb på isen och som alltid sätter laget i första hand, säger sportchef Stefan Bengtzén till klubbens hemsida.
– Han kommer att tillföra en dimension till vårt lag på flera plan. Vi ser detta som en mycket bra investering för oss inför den kommande säsongen.

Paille inledde NHL-karriären med tre säsonger i Buffalo Sabres innan han flyttade till Boston. Han har samlat på sig 657 NHL-matcher i karriären, vilket innebär att han är en av de mest meriterade värvningarna den här våren.
I NHL har han mest haft en defensiv roll, men ändå gjort 191 poäng.
– Daniel är en spelare med mycket rutin och som är van att spela stora matcher. Han kommer att bidra med ett bra ledarskap och hjälpa oss genom ett hårt arbete, säger Thomas ”Bulan” Berglund, tränare i Brynäs IF.
– Han har varit med och vunnit Stanley Cup och var till allra högsta grad delaktig i den segern, så han vet vad som krävs. Jag hoppas att han kan sprida den vinnarinstinkten han besitter, visa vägen och hjälpa oss att bli ett vinnande lag.

Här gör Paille mål mot Tampa Bay Lightning:

 
Gilla Sportbibeln om du vill ha fler hockeynyheter på Facebook.