Blytung seger för Karlskrona – efter galna vändningen

Karlskrona var på väg mot en klar förlust borta mot Brynäs. Då stod laget för en jättevändning och kunde med fyra raka mål vinna med 5-3.
– Det är helt fantastiskt säger KHK:s tränare Pelle Hånberg till C More.

Karlskrona har stått för en stark säsong och har länge skuggat toppskiktet i SHL. Efter en tyngre period återfanns laget inför kvällens bortamatch mot Brynäs på åttondeplats – och när Daniel Paille satte 3-1 för Brynäs i inledningen av den tredje perioden såg det ut att bli ännu en förlust.

Då inleddes den galna vändningen.

Inom loppet av fem minuter hade Karlskrona både reducerat och kvitterat och fortsatte att trycka på för ett ledningsmål. Med drygt fem minuter kvar skulle ledningsmålet också komma. Efter fint förarbete kunde Alexander Bergström dra iväg ett skott mot David Rautio och Joel Kellman kunde trycka dit returen.

Brynäs tryckte på för ett ledningsmål och Oskar Lindblom skulle få en jättechans men missade. I stället kunde Alexander Bergström spika slutresultatet till 5-3 i tom bur. Därmed klättrar laget till femteplats i en haltande tabell.
– Jag är stolt över grabbarna bär de visar upp det här tålamodet och den där ”aldrig ge upp” känslan. Det är så skönt att se, säger Pelle Hånberg till C More efter matchen.

Gilla Sportbibeln Hockey om du också är en riktig hockeynörd.