Är det här SM-slutspelets snyggaste mål genom tiderna?

Man kan inte annat än älska klassisk idrotts-skrock – särskilt när det sker på den högsta nivån. Därför är finalserien mellan Södertälje och rivalen Djurgården 1985 väldigt speciell. När det blev dags för den femte och avgörande matchen i Himmelstalundshallen i Norrköping kom båda lagen i sina bortadräkter, eftersom inget av lagen hade vunnit sina hemmamatcher. Älskar sånt!

Matchen var jämn – i en period. Ställningen var 2-1 till SSK, men sedan exploderade Södertälje och gick ifrån till 6-1 efter mål av Peter Wallin x2, Stefan Jonsson och Thom Eklund. Wallins andra mål, till 6-1, är ett av slutspelets snyggaste genom alla tider då han lurade brallorna av stackars Arto Blomsten med två magnifika dragningar och sedan satte pucken med en backhand bakom Rolf Ridderwall. Ett mål man inte kan titta på för många gånger. Vilken teknik!

 

Det man ska komma ihåg är att skottstatistiken efter två perioder var 22-22, men den här säsongen hade SSK en levande vägg i målet. Hardy Åström var fullständigt formidabel i slutspelet. Räddningsprocenten låg på över 90, och under sin första säsong i SSK såg han till att klubben kunde ta sin första mästerskapstitel på 32 år. Några andra hjältar som måste lyftas fram är:
Ander Eldebrink: Backstjärnan som var SSK:s kanske bäste spelare i grundserien och tillhörde de bättre även i slutspelet – trots att han spelade med en muskelskada.
Thom Eklund: Slitvargen, som aldrig gav upp en närkamp. Och gjorde hela 10 poäng i slutspelet.
Glenn Johansson: Eleganten och passningsgeniet, som gjorde 13 poäng (3+10) på åtta slutspelsmatcher.
Vad säger SSK-fansen, det var lite bättre förr va?

LÄS MER: Den gången Foppa ville dra på Börje en smäll