Den gången Foppa ville dra på Börje en smäll

Modo med Peter Forsberg som den stora stjärnan var bara en match från ett efterlängtat SM-guld. Då havererade allt för Övikslaget och i centrum stod en domare vid namn Börje.

Att Modo skulle ta sig till final var det inte många som trodde inför slutspelet 1994, men då hade man inte räknat med att den då 20-årige Peter Forsberg skulle tokdominera så mycket som han gjorde.
Totalt under slutspelet svarade kung ”Foppa” för 16 poäng (9+7) på elva matcher och nästan på egen hand förde han Övikslaget till final.

Modo blev åtta i grundserien – endast en poäng före HV71, men de inledde med att slå ut seriesegraren Leksand i kvartsfinal och semifinalen var det Djurgården som fick se sig besegrade av Fopp.. förlåt Modo. Av bara farten gick Övikslaget också upp till 2-0 i matcher i finalserien mot Malmö.
Då bestämde sig Malmö för att punktmarkera Modos 20-åring.
Markus Näslund och Peter Forsberg hade dominerat de två första matcherna, och vi frågade hur vi skulle stoppa dem, och jag fick som uppgift att punktmarkera Forsberg. Han var ju den stora stjärnan, har Daniel Rydmark sagt efteråt.

Med spelare som Raimo Helminen, Robert Svehla, Peter Sundström och Mats Näslund vann Malmö två raka matcher. Sedan var det dags för en helt avgörande match i Skåne – och då hamnade en viss Börje i fokus.
Modo förlorade med 1-3 och då brast det för Peter Forsberg, och hela Sverige fick se vilken vinnarskalle Domsjösonen hade. Först knäckte han klubban över knät – och sedan utspelade sig en av de mest klassiska svenska sportintervjuer som någonsin gjorts.
https://youtu.be/IDnOfScS0-c
 
LÄS MER: När Foppa såg rött och mosade två pingviner på en period