Älskad för sin tuffa spelstil – nu väljs förre Frölunda-kaptenen in i Hall of Fame

Anders Broström väljs in i Göteborgs Hall of Fame.
Detta bekräftade den Hall of Fame-juryn under måndagen.
– Det är mäktigt, säger Broström till GP.

Under 70- och 80-talet var Anders Broström en av Frölundas ledande spelare. På åtta säsonger gjorde backen, som framför allt är känd för sin tuffa spelstil, 235 matcher för SHL-klubben.

Två av dessa säsonger var Broström kapten. Den första av dem är den säsong som 64-åringen minns allra bäst.
Hela säsongen 79–80 är mitt roligaste minne från klubben. När vi tog oss till final. Samtidigt är det också det tråkigaste att förlora den femte och avgörande. Men hela den säsongen är sagolik. Det är mitt största – även om jag fick chansen borta i Boston. Det laget, den sammanhållningen, det var magiskt. Det är absolut det största, säger Broström till GP.

Den förre Frölunda-kaptenen uppmärksammades stort under måndagen. När Göteborgs Hall of Fame-jury sammanträdde under måndagen beslutade de sig för att välja in fem nya idrottare. En av dem Broström som tog emot informationen med glädje.
Det är stort! Det är mäktigt. Jag har lite svårt att ta in att jag är med i det här sällskapet, säger en smått tagen Broström till tidningen.

Den prisade backhjälten erkänner att han fortfarande följer sitt Frölunda på nära håll.
– Jag följer mina lag, som jag spelat i, väldigt nära. Frölunda, givetvis. Eftersom jag bor här i Göteborg. Jag har väl lite åsikter om både det ena och det andra – men det måste jag få ha, säger Broström till tidningen.

Det är lätt att förstå att den legendariske backen är hedrad. På idrottsmuseet i Kviberg placeras han intill forna idrottshjältarna Christian Olsson, Susanne Ljungskog, Magnus Petersson och Thomas Wernersson, som var den övriga kvartetten att utses av juryn.

För att väljas in i Göteborgs Hall of Fame krävs att man är född inom Göteborgsdistriktet eller ha tävlat minst fem år för en förening inom områdets gränser. Det ska även ha gått minst fem år sedan den aktiva karriären avslutades.

Här hyllades Anders Broström av Frölunda när han blev hedersmedlem i en av klubbens supporterföreningar:

LÄS MER: Efter VM-guldet – här ärFrölundas nya erbjudande till kaptenen