Efter VM-guldet – här är Frölundas nya erbjudande till kaptenen

Efter VM-guldet – här är Frölundas nya erbjudande till kaptenen

Efter nästa säsong går Joel Lundqvists kontrakt ut med Frölunda.
Men både 35-åringen själv och SHL-klubben gör tydligt att de siktar på en förlängning.
– Vi ska sätta oss ner efter VM, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström till GT.

Natten mot måndag höjde Joel Lundqvist VM-bucklan i skyn efter att Tre Kronor slagit Kanada i en dramatisk final. När segerfirandet nu är över är det tillbaka till vardagen för guldkaptenen.

35-åringen har inte gjort någon hemlighet av att han vill stanna i sin nuvarande klubb Frölunda. På fredag åker SHL-klubben på försäsongsläger till Kreta. Dock utan Tre Kronor-stjärnan som förhandlat till sig lite välbehövlig ledighet.
Nu är det semester! Familjen. Man längtar verkligen hem. De har slitit hårt där hemma. Jag längtar väldigt mycket efter dem och de längtar efter mig. Det blir välbehövliga veckor tillsammans nu, säger Lundqvist till GT.

Den svenske lagkaptenens kontrakt med Frölunda går ut efter säsongen. Men centern gör tydligt att han ämnar att fortsätta spela flera år framöver. Enligt Frölundas sportchef Fredrik Sjöström är förhandlingar redan igång om SHL-veteranens framtid.
– Vi pratade lite efter säsongen och ska sätta oss ner igen nu efter VM. Det är ingen panik, han har ju avtal nästa år, men om det finns intresse från hans sida finns det definitivt intresse från vår sida. Det är inget snack om det, säger Sjöström till tidningen.

Sportchefen ser inte Lundqvists ålder som något som helst problem.
– Är han hel och frisk så håller han i många år till. Det stora med Joel är att han hela tiden vill bli bättre, han vill spela i landslaget och vinna VM. Drivet är viktigare än hur gammal man är, säger sportchefen till tidningen.

LÄS MER: Här är jättelöftets besked till Frölunda – om sin framtid