7 värvningar som HV71 verkligen inte saknar.

7 värvningar som HV71 verkligen inte saknar.

Succé i NHL är ingen garanti för poäng i SHL – fråga bara HV71. Både Bryan McCabe och Jonathan Cheechoo floppade under sin tid i Jönköping.

Här är ytterligare fem importer som helst vill glömma sin tid i HV71.

Bryan McCabe, b, 2004/05
Här kan vi snacka missräkning. Öste in poäng i Toronto Maple Leafs, och han utmärkte sig statistiskt även i HV71 – men på ett negativt sätt. Efter tio matcher hade han gjort en poäng, hade 30 utvisningsminuter och -12 i plus/minus-statistiken. Flyttade hem till Kanada ”av familjeskäl”. 

Jonathan Cheechoo, f, 2004/05
Poängspruta i NHL borde generera massor av poäng i SHL, men så enkelt är det inte – och det är Jonathan Cheechoo ett bevis på. Fick lämna Jönköpingsklubben redan efter 20 matcher då hade han bara gjort fem poäng. Säsongen därpå svarade han för 93 poäng på 82 NHL-matcher med San Jose Sharks. 

Aaron Gagnon, c/f, 2013/14
Bara två säsonger sedan han var här, men de flesta har nog redan glömt kanadensaren. Höga förväntningar inför säsongen, men sparkades efter bara nio matcher i klubben (3 poäng). Har därefter gjort 30 poäng eller fler under de tre senaste säsongerna i finska Lukko.

Brett Sterling, f, 2013/14
Ännu en av HV71:s floppimporter inför säsongen 2013/14. Inför säsongen sa sportchef Stillman: ”notorisk målskytt, precis det vi letat efter”. Dessa egenskaper visade inte Sterling upp och precis som Gagnon fick han lämna laget under säsongen.

Scott Langkow, mv, 2006/07
Kom in i laget efter att Stefan Liv hade lämnat HV för Detroit, men kunde inte axla den manteln. Blev utkonkurrerad av Erik Ersberg och valde själv att bryta kontraktet med motiveringen ”jag tycker jag är bättre än att vara andremålvakt” – men nej, det var han inte. Hade 88,2 i räddningsprocent på 11 matcher. 3,27 i insläppta mål per match.

Jarrko Varvio, f, 1998/99
Den NHL-meriterade forwarden hade öst in mål i Finland och förhoppningen var att han skulle göra det i HV71 också, men så blev det inte. Fick sparken efter 13 matcher, då hade han fortfarande bara gjort ett mål och en assist. Gick till AIK i stället och där gjorde han 17 mål på 27 matcher.
 

Brian Boucher, mv, 2004/05
HV:s NHL-värvningar den här säsongen var inget att skryta om. Boucher, som närmast kom från en bra säsong i Phoenix, blev inte långvarig i HV71. Stod endast fyra matcher, snittade 3,32 i insläppta mål per match och flyttade, precis som McCabe, hem av ”familjeskäl”.

Gilla Sportbibeln om du vill ha fler HV71-artiklar i ditt Facebook-flöde.