7 nyförvärv som Malmö-fansen fortfarande har mardrömmar om.

Malmö har varit offensiva under årets silly season och många värvningar ser på pappret riktigt bra ut. Men det gjorde det även inför säsongen 2006/07…
Jason Woolley, Radek Duda och Ross Lupaschuk var tre av importerna som inte motsvarade förväntningarna.
Här är sju spelare som verkligen floppade i Malmö.

Marek Malik, b, 1997/98
Förväntningarna var skyhöga då Malik anlände till Malmö från NHL och Hartford Whalers, men Malik blev en besvikelse. Den tjeckiske backen gjorde bara sex poäng på sina 37 matchen, men drog på sig 68 utvisningsminuter.
Malik återvände till Nordamerika och visade där vad han kan. Har totalt gjort 691 NHL-matcher.

Jason Woolley, b, 2006/07
Hade totalt gjort 718 NHL-matcher innan han kom till Malmö, och 1998/99 vann han backarnas poängliga i Stanley Cup-slutspelet, men dessa egenskaper var som bortblåsta under hans tid i Malmö. På 31 grundseriematcher gjorde han sex poäng och i kvalserien blev han poänglös. La skridskorna på hyllan efter säsongen – och det var inte en dag för tidigt enligt Malmöfansen.

Shawn McEachern, f, 2004/05
Kom till Malmö med 911 NHL-matcher på meritlistan, men man kan som bekant inte leva på gamla meriter – och det bevisades här. Amerikanen fick lämna efter 16 matcher, då hade han gjort tre poäng och var -9 i plus/minus-statistiken.

Mika Noronen, mv, 2015/16
Noronens statistik i Malmö är inget man vill skryta för polarna om. En match – sex insläppta mål, och 75 i räddningsprocent. Blev utbytt i den matchen och fick sedan sitta på bänken i elva raka matcher innan han flyttade hem till Finland igen.

Colin Stuart, c/f, 2014/15
Malmös stjärnvärvning inför säsongen – men kanadensaren skulle visa sig bli en missräkning. Efter 31 matcher fick han lämna klubben och då hade han bara mäktat med fyra mål.

Ross Lupaschuk, b, 2006/07
Efter en imponerande säsong i Mora värvade Malmö Lupaschuk, men den kanadensiske backen och Malmö skulle visa sig vara en dålig kombination. Hade -10 i plus/minus-statistiken efter 18 matcher och fick packa väskorna.

Radek Duda, f, 2006/07
Den tredje på den här listan som hämtades in inför säsongen 2006/07. Räckte helt enkelt inte till, och den tjeckiske forwarden fick lämna Malmö redan efter nio matcher. Stod då noterad för två poäng (1+1)

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.