6 gånger som ”Perra” charmat hela hockey-Sverige

Leksandstränaren Per-Erik ”Perra” Johnsson är känd för att vara en citatmaskin utöver det vanliga. Vi minns tillbaka på sex stunder då värmlänningen briljerat som allra mest.

I kväll drar Slaget om Siljan igång. När Leksand och Mora ska slåss om en plats i SHL kommande säsong. Leksand coachas av rutinerade Per-Erik ”Perra” Johnsson. En riktig citatmaskin som bjudit publiken på mängder av roliga stunder under årens lopp. Här är sex gånger värmlänningens repliker har underhållit publiken som allra mest:

Perra vägrar stå still
I en intervju med C More inför årets upphaussade matchserie tryckte reportern lite extra på faktumet att hela Dalarna kommer stå stilla under rivalmötet. Något Perra av förklarliga skäl inte hoppas ska bli fallet.

 

Perra räddar liv
När Perra skulle intervjuas på segerfesten inför ett stort publikhav i Leksand, skreks det plötsligt att en supporter hade fått hjärtstopp. Den rutinerade tränaren, som i unga dagar jobbat som brandman, tog saken i egna händer och hoppade ned från scenen för att hjälpa den drabbade. Efter drygt fem minuter återvände tränaren till den provisoriska scenen på ett lastbilsflak och berättade att supportern var okej. Varpå konferenciern vrålade ut: Perra, du är brandman, du är krigare, du är livräddare och så förlorar du aldrig kval, enligt SVT.

Perra är en bonnläpp
I ett omtalat ordkrig med Modotränaren Andreas Johansson inför förra årets kvalmöte kallade motståndartränaren Perra för bonnläpp. Varpå tränaren gav ett både ärligt och underhållande svar.

 

 

Hela Karlstad älskar Perra
Efter fjolårets kvalsuccé valde Perra att komma undan segerhetsen genom att fly till Karlstad. I efterhand förstod han att flykten inte var någon lösning på problemet.
– Jag försökte uträtta några ärenden i Karlstad under dagen. Det blev inte mycket med det. Folk verkar ha sett matchen här också, sade han i en intervju med VF.

Perras slipscup
Perra avslutade en sändning av SVT:s magasin Hockeykväll på ett minst sagt överraskande sätt genom att trä på experten Niklas Wikegård en Färjestadslips.
– Jag vet ju att han håller Färjestad varmt om hjärtat, sade den dåvarande Färjestadstränaren om det överraskande tilltaget.

 

Perra stämmer upp i sång
I en minnesvärd intervju under ett SM-guldfirande med Färjestad stod Perra för flera magiska citat. Han avslutade det härliga samtalet med att uppmana till sång.

 

Under den kommande tidens rivalmöte i Dalarna kommer publiken säkerligen att bjudas på mängder av nya underhållande stunder med citatmaskinen från Värmland. Leksand står som värd när match 1 av ”Slaget om Siljan” spelas i kväll.

LÄS MER: Leksands nya kvalhjältar – tog ledigt från jobbet för att ”täcka skott”

Dela artikeln om du också tycker Perra är helskön!