Så blev United-Arsenal Englands mest våldsamma rivalmatch

Så blev United-Arsenal Englands mest våldsamma rivalmatch

I dag är det återigen dags för den riktiga rivaldrabbningen mellan Manchester United och Arsenal. Då minns vi tillbaka hur det var förr.

Under 90- och 00-talet etablerades mötet mellan Manchester United och Arsenal som det värsta mötet inom engelsk fotboll. De båda lagen gjorde år efter år upp om ligatiteln och under 90 minuter var det ett krig på fotbollsplanen.

Allra främst för att det kryllade av tuffingar som bland annat Roy Keane, Paul Scholes, Japp Stam, Ray Parlour, Tony Adams och Martin Keown. Slagskämpar som verkligen tog till alla medel för att vinna. Därför kunde det se ut så här på planen:

https://youtu.be/5RXTSjmzQKk

 

Vi minns allra främst duellen mellan Keane och Patrick Vieira som vid ett tillfälle började redan i spelartunneln. De två tyckte verkligen inte om varandra.

 

Ett annat ögonblick från den bråkiga historien är när Ruud van Nistelrooy minst sagt hamnade i händelsernas centrum. Kolla bara in hur Arsenalspelarna behandlar holländaren i slutet av klippet.

https://youtu.be/P4CZgblO65o

 

Men nutiden är en helt annan tid och engelsk fotboll ser helt annorlunda ut. Bråkstakarna har lämnat Manchester United och Arsenal och rivaliteten på planen ser inte alls ut som det gjorde för 10 år sedan. Men i dag finns ändå risk för rejäla känslor, kanske inte just på planen utan vid sidan om.

För där står två herrar som heller inte tycker om varandra. Kan José Mourinho och Arsene Wenger bjuda på ny repris?

https://youtu.be/9tRnYzonUJs

 

ANNONS: Så enkelt kan du få se Manchester United från VIP-läktaren.

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.