Giroud hoppade in – och räddade Arsenal i heta rivalmötet

Manchester United var på väg mot seger i rivalmötet mot Arsenal. Då dök inhopparen Oliver Giroud upp i matchens absolut sista minut och nickade in kvitteringen och slutresultatet 1-1.

Manchester United har inte vunnit på hemmaplan sedan i slutet av september, då Leicester besegrades med 4-1. I dag ställdes man mot Arsenal på hemmaplan och ”Red Devils” gick ut hårt från start. Allra närmast i förta halvlek var en omdiskuterad straffsituation när Antonio Valencia gick ner i straffområdet, men utan signal från domare Andre Marriner.

I andra halvlek skulle hemmalaget till slut få utdelning. Ander Herreras inspel snett bakåt i banan hittade Juan Mata som distinkt tryckte in ledningsmålet. Hemmalaget såg ut att ha matchen under kontroll – men i den 90:e minuten skulle en fransman tysta hela Old Trafford. Oxlade-Chamberlaines inlägg hittade Oliver Girouds, som hoppade in bara tio minuter tidigare, panna och kvitteringen var ett faktum.

Manchester United tryckte på för ett ledningsmål men det räckte inte och det heta rivalmötet slutade 1-1.
– Vi svarade bra efter målet och spelarna som kom in skapade mycket. Det var ett fantastiskt mål och det är alltid skönt att komma tillbaka från underläge, säger Arsenaltränaren Arsène Wenger i Viasats sändning efter matchen.

ANNONS: Så enkelt kan du få se United från VIP-läktaren