6 anledningar till att Tottenham-Arsenal är årets match i England.

comeonpresenterar750x75

Vilken match är hetast i Premier League?
Manchester United–Liverpool, mötet mellan stormrika Manchester City och Chelsea eller kanske ett otippat derby som Newcastle–Sunderland?
Nja, den här gången är det inget snack om vilken match som kan bli årets hetaste.
Både Tottenham och Arsenal går för ligatiteln och här är sex anledningar till att matchen kan bli den grymmaste för säsongen i Premier League:

1. Rivaliteten 
Fem lag från London spelar i Premier League. Två av dem är bittrare konkurrenter än andra – Arsenal och Tottenham kommer nämligen båda från norra delen av staden. Faktum är att avståndet från White Hart Lane till Emirates Stadium inte är mer än sju kilometer med bil och ännu närmare om man skulle ta en helikopter fågelvägen. Klubbarna har möts långt över 200 gånger och spelade mot varandra för första gången 1887. Då vann Spurs med 2–1 – men matchen förkortades en kvart eftersom solen gick ned och det blev för mörkt för att spela fotboll.

ANNONS: Tottenham är nära första ligatiteln på 55 år – och en derbyseger mot Arsenal skulle bättra på chanserna. Hos ComeOn! får man 2,35 på att Tottenham vinner det heta derbyt på White Hart Lane. Klicka här för att komma till erbjudandet.

2. De förbjudna övergångarna mellan klubbarna
Det är inte ens ett dussin spelare som gjort flytten mellan Arsenal och Tottenham, vilket säger en hel del om rivaliteten. Men det finns några lirare som tagit det förbjudna steget. Jimmy Brain var först när han, efter att ha gjort 139 mål för Arsenal, såldes till Spurs 1932. På senare tid minns vi framför allt Sol Campbell som efter nästan tio år på White Hart Lane flyttade till Arsenal 2002. Gick dessutom som fri transfer vilket minst sagt rörde upp känslorna hos Spurs-fansen.

3. Det lär bli mål
Nu är det inget fel på 0–0-matcher, absolut inte. Men själva idén med fotboll är någonstans att sparka in bollen mellan motståndarnas målstolpar och när Arsenal och Tottenham möts brukar det göras mål. Senaste 0–0-mötet mellan lagen var 2009 – sedan dess har klubbarna ställs mot varandra 15 gånger och det har blivit mål i varje match. Nu måste båda lagen dessutom ha tre poäng. Öppna spjäll i offensiven?

londonFoto: Getty Images.

ANNONS: 15 raka inbördes möten med mål. Blir det målrikt även denna gång mellan Arsenal och Tottenham. Hos ComeOn! kan man spela på över 3,5 mål – till 3,00 gånger pengarna.
Sätt in en hundring – och få totalt 500 kronor på ditt spelkonto. Här är den populära välkomstbonusen från ComeOn!
Klicka här för att komma till erbjudandet.

4. Galenskaperna
I ett möte med Tottenham 2006 tappade Arsene Wenger humöret fullständigt när Spurs gjorde mål då Arsenal hade en spelare utvisad. Den omtalade fransmannen var arg hela matchen och vägrade skaka hand med motståndarlagets manager Martin Jol efter matchen. Några år senare möttes lagen igen – då började Arsenalspelarna Nicklas Bendtner och Emmanuel Adebayor att slåss med varandra. Och 2012 var det dags för ytterligare ett stekhett derby när Adebayor först gjorde mål för Tottenham och sedan visades ut för en vansinnestackling redan efter 17 minuter. Kort sagt: de här mötena har en tendens att omgärdas av kaos. Vad händer på lördag?

5. Båda lagen har chans på titeln
Arsenal har inte vunnit Premier League sedan den ofattbara säsongen 2003-04 då man gick obesegrade genom ligan. Spurs har aldrig tagit hem PL – och har inte vunnit den engelska ligan på 55 år. Nu är man närmare än på länge och skuggar sensationslaget Leicester i toppen av tabellen med bara tio omgångar kvar. Samtidigt är konkurrenten från norra London den kanske största utmanaren. Arsenal skulle mer än gärna snuva sin bittra rival på det så hett eftertraktade ligaguldet. Lördagens möte skickar ett riktmärke inför fortsättningen på säsongen.

ANNONS: Arsenal går för ligatiteln och har tyngre meriter än Leicester och Tottenham som är de hetaste utmanarna. Nu ger ComeOn! 4,60 på att Londonlaget blir mästare. Just nu: Sätt in 100 kronor som ny kund – få 400 kr extra att spela för. Lägger man hela beloppet (500 kr) på Arsenal som ligasegrare kan man vinna 2 300 kronor om de blir mästare. Klicka här för att komma till erbjudandet.

6. Matchen i matchen mellan spelgenierna
Christian Eriksen är det danske spelgeniet som får Tottenhamfansen att hoppas på första guldet på 55 år. Arsenalfansen sätter sin tilltro till Mesut Özil som hämtades in från Real Madrid och har trollbundit supportrarna gång på gång. Bägge stjärnorna återfinns i samma roll, strax bakom anfallet, och den som bäst kan servera Harry Kane eller Oliver Giroud lär gå vinnande ur striden. Låt geniernas kamp börja.

Annons från ComeOn!:
BONUSANLEDNING: 7. De 113 spelobjekten

Det är aldrig fel med extra spänning till det heta derbyt. ComeOn! erbjuder 113 olika spel till mötet. Båda lagen att göra mål står till exempel i 1,74 gånger pengarna. Via länkarna kan nya kunder dessutom ta del av 400 kronor i bonus – när man sätter in en hundralapp.
Klicka här för att komma till erbjudandet Klicka här för att komma till erbjudandet.

Gillar du fotboll? Gilla gärna Sportbibeln för att få fler artiklar i ditt Facebook-flöde!