Salming om karriärbeslutet han ångrar än i dag: ”Borde inte ha gjort det”

Toronto Maple Leafs-legendaren Börje Salming gjorde 17 säsonger i NHL. Det många ofta glömmer bort är att han gjorde en av dom, den sista, i Detroit Red Wings.

I Sportbibelns hockeypodcast med Bjure & Erland (som ni kan ladda ned och lyssna på här) berättar Salming om varför han lämnade Toronto. Och varför han ångrar det än i dag.
– Detroit var på mig mycket och ville ha dit mig. Jag hade ingen agent, bara min advokat. Så jag pratade med Detroit själv och gick sedan tillbaka till Toronto och sa att jag hade fått ett bra kontrakt av Detroit. Så jag frågade om de kunde matcha det. Då trodde inte Toronto på mig, dom trodde jag fifflade. Dom sa ”skriv på, gör det”. Och när jag gjorde det så fick Toronto en halvchock, dom trodde aldrig jag skulle flytta dit.
– Jag hade väldigt roligt i Detroit, dom tog hand om mig väldigt bra. Det var kul att spela där. Men så här i efterhand så borde jag ha spelat kvar i Toronto, säger Salming.

I Sportbibelns podcast berättar Salming också om första kontraktet med Brynäs, om första slagsmålet i NHL och hyllningarna i Canada Cup 1976.
Lyssna här (eller ladda ned och lyssna på iTunes här):

Gilla Sportbibeln om du också älskar hockey.

 

Läs mer om...