Svenskan i tårar efter OS-missen – väljer nu att avsluta hela karriären: "Jag är jävligt besviken"

Svenskan i tårar efter OS-missen – väljer nu att avsluta hela karriären: ”Jag är jävligt besviken”

Erika Kinsey slog nytt årsbästa i höjdhoppskvalet i natt.
Men missade ändå OS-finalen och väljer nu att avsluta karriären.
– Jag är jävligt besviken, säger Kinsey till SportExpressen.

När Erika Kinsey seglade över 1,93 i höjdhoppskvalet slog hon nytt säsongsbästa och glädjen var total.
– Hon gör det! Det är underbart, det är starkt! Titta på den här glädjen! Hon samlar ihop sig, hon som har haft så jobbigt mentalt i stora sammanhang gör det i sista försöket, utbrast den lyriske kommentatorn Tommy Åström i Discovery Plus.

”Besviken”

Men det skulle ändå krävas högre än så för att nå OS-final i höjdhopp. När Kinsey inte lyckades ta sig över 1,95 som krävdes för att nå final brast hon ut i tårar på innerplan.

Erika Kinsey, Sverige
210805 Erika Kinsey of Sweden looks dejected after women’s high jump qualification during day 13 of the Tokyo 2020 Olympic Games on August 5, 2021 in Tokyo. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0159

Då insåg 33-åringen att OS var över och dessutom hennes allra sista mästerskap i karriären.
– Jag är jävligt besviken. Det kändes bra på 1,95. Men jag gör några slarvrivningar, säger Kinsey till SportExpressen.
– Både andra och tredje kändes fantastiskt bra, utan att det var några fullträffar. Det är det som är extra surt, det kändes som det fanns så mycket mer. Men det är skitsvårt. Ska man slå i ribban så ska man slå i den på rätt ställe, då kan den ligga kvar. Men jag slår alltid i den med tjockvaderna…

GUIDE: Här är allt du behöver veta om sommar-OS 2021: Tv-tider, medaljhopp och alla sporter!

Lägger av

Det var en bedrövad Kinsey som mötte svenska medier efter höjdhoppskvalet och finalmissen, där hon berättade att hon avslutar karriären.
– Ja, det här är min sista säsong. Men jag har några tävlingar kvar, vi får se vilka det blir. Jag får kanske inte vara med i Diamond League när jag missar final här. Men jag kommer köra SM och Finnkampen i alla fall, säger hon till kvällstidningen.

Erika Kinsey, Sverige
210805 Erika Kinsey of Sweden competes in women’s high jump qualification during day 13 of the Tokyo 2020 Olympic Games on August 5, 2021 in Tokyo. Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / JL0159

Erika Kinsey har representerat Sverige i EM, VM och OS men utan att vinna en internationell medalj. Hon har hoppat 1,97 som högst i höjdhoppskarriären.

Dela artikeln för att stötta Erika Kinsey som nu lägger av!

LÄS MER: Jätteförvirringen inför Sveriges OS-final i fotboll – får nu en tydlig varning: ”Det är ingen bra idé”

Få våra nyhetsbrev!