Svenska ilskan efter första stora dopingfallet under OS 2018: ”Det är ofattbart”

Första riktigt stora dopingfallet under OS 2018 är curlingspelaren Aleksandr Krushelnitckii.
Det väcker stark ilska hos svenska curlinglandslaget.
– Det är bara ofattbart, konstigt och tråkigt, säger Niklas Edin till Kanal 5.

Inför OS 2018 i Pyeongchang skakades idrottsvärlden av den stora dopinghärvan mot Ryssland. Efter många turer och vändningar slutade det med att ryska idrottarna fick tävla under neutral flagg i Sydkorea.

Samma som Sharapova och Aregawi

Men nu har OAR, Olympic Athletes of Russia, drabbats av sitt allra första dopingfall i detta OS. Det är curlingspelaren Aleksandr Krushelnitckii som tog OS-brons med sin partner Anastasia Bryzgalova i nya OS-grenen mixed curling som nu riskerar att förlora sin medalj.

Krushelnitckii har ertappats med den förbjudna substansen meldonium, samma substans som även Maria Sharapova och Abeba Aregawi åkte fast för 2016, enligt nyhetsbyrån Reuters. B-provet för ryssen väntas bli offentligt senare under måndagen.

”Då har jag ingen förståelse alls”

Men det här väcker rejäl ilska hos svenska curlinglandslaget.
– Jag vet inte vad jag ska säga. Jag tycker det är tråkigt som fan. Det gör jag. Det är skittråkigt. Och onödigt, säger Sofia Mabergs, i lag Hasselborg, till SportExpressen.
– Först måste jag invänta b-provet innan jag säger precis hur jag känner. Men skulle det visa sig att han är dopad fattar jag ingenting. Är det sedan så att det handlar om meldonium som det spekuleras i, då har jag ingen förståelse alls, säger förbundskaptenen Peja Lindholm enligt kvällstidningen.

”Det blir en jättesnackis”

Anna Hasselborg vägrade att uttala sig i frågan när Kanal 5 frågade i morse men Niklas Edin visade tydligt sin stora besvikelse efter dopingfallet.
– Det är tråkigt att det ska hända i vår sport också. Många frågar sig varför man ska dopa sig i vår sport, även om det blivit lite mer fysiskt. Det är bara ofattbart, konstigt och tråkigt för vår sport. Det blir en jättesnackis som bara tar fokus från det vi är här för, säger lagkaptenen i lag Edin enligt Kanal 5.

Dela artikeln om du också tycker det här är ofattbart!

LÄS MER: Märkliga scenerna när svenska stafettlaget i skidskytte togs ut – kärleksparet får chansen ihop

Edin om dopingfallet:

Hasselborg om dopingfallet:

OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea: Tv tider, schema, datum och sporter

Följ oss även på Instagram!