Superlopp av Sarah Sjöström i natt – slog rekordet som alla missade: ”Hon är fantastisk – extremt häftigt”

Sarah Sjöström imponerade rejält i natt.
Först tog hon sig till final på 100 meter fjäril med ett superlopp.
Sedan följde hon upp det med att slå OS-rekord i lagkappen.

Hon kämpade in i det sista för att nå OS 2021 efter den svåra armbågsskadan i januari. Därför har förväntningarna varit relativt låga på svenska simdrottningen Sarah Sjöström men i natt visade hon världen vilken otrolig idrottare hon fortfarande är.

Sarahs succé

På favoritdistansen 100 meter fjäril där hon är regerande OS-mästare bjöd hon i natt på ett superlopp i semifinalen. Sjöström gick i mål på 56,40 och kom tvåa i sitt heat för att säkra en plats i finalen.
– Det är på den här nivån jag är nu. 56.20, som jag gjorde i försöket, är så otroligt mycket bättre än vad jag trodde att jag skulle kunna göra. Det helt galet att jag lyckas ta mig tillbaka till den här nivån. Det är där jag kommer ligga i finalen, kanske lite snabbare, så får vi se hur långt det räcker, sa hon själv efter loppet, enligt SportExpressen.

Sarah Sjöström, simning
210725 Sarah Sjöström of Sweden competes in women’s 100m butterfly semifinal during day 2 of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 25, 2021 in Tokyo. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0168

Även lagkamraten Louise Hansson lyckades ta sig vidare till finalen i 100 meter fjäril som sker natten mellan söndag och måndag. Strax efter skulle Sjöström överträffa förväntningarna igen under damernas lagkappfinal på 4×100 meter frisim.

Slog rekordet

Australien dominerade i bassängen och vann OS-guld på ny världsrekordtid. Men för svensk del blev det ingen första OS-medalj utan bara en sjätteplats i lagkappen.

Sarah Sjöström, simning
210725 Sarah Sjöström, Michelle Coleman and Louise Hansson of Sweden compete in women’s 4x100m relay final swimming during day 2 of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 25, 2021 in Tokyo. Photo: Daniel Stiller / BILDBYRÅN / kod DS / JM0168

Men trots svenska medaljmissen så slogs det ett imponerande rekord som alla missade. För Sarah Sjöström simmade sin sträcka på 52,62 vilket är ett nytt olympiskt rekord på den distansen.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om sommar-OS 2021: Tv-tider, medaljhopp och alla sporter!

”Sjukt duktig”

Efter loppet hyllas svenskan stort av konkurrenten Jeanette Ottesen från Danmark.
– Amen alltså Sarah är min stjärna. Jag tycker så väldigt mycket om henne, både som vän och som idrottare. Hon har en härlig energi och är en fantastisk människa. Så jag unnar henne allt, allt, allt gott, säger hon till kvällstidningen. 
– Jag är mycket överraskad. Det är extremt häftigt hur hon har lyckats resa sig så snabbt. Det visar vilken otrolig talang hon besitter och hur sjukt duktig hon är. Det överraskar mig på ett sätt, men på ett sätt inte alls. För är det någon som ska klara det är det Sarah. 

Dela artikeln för att hylla vår simdrottning Sarah Sjöström!

LÄS MER: Svenska OS-kläderna hånas nu av alla efter invigningen: ”Det ser ut som pyjamas”

Få våra nyhetsbrev!