Sarah Sjöströms stora besvikelse i natt – efter tuffa medaljmissen: ”Jag ville inte ens…”

Hon var regerande OS-mästare på distansen.
Men det blev ingen ny medalj för Sarah Sjöström som slutade näst sist i finalen på 100 meter fjäril.
– Jag ville inte ens simma, säger Sjöström till Sportbladet.

I natt var det dags för Sarah Sjöströms favoritdistans 100 meter fjäril. Hon kom till finalen i Tokyo som regerande OS-mästare från OS i Rio 2016.

Sjöströms miss

Men svenskan misslyckades och var aldrig riktigt nära en ny OS-medalj i finalen. Sjöström gick i mål hela 1,32 sekunder efter guldvinnaren Margaret MacNeil, Kanada.

Sarah Sjöström, simning
210726 Sarah Sjöström of Sweden looks dejected after competing in women’s 100m butterfly swimming final during day 3 of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 26, 2021 in Tokyo. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0169

Det blev en svag sjundeplats för svenskan som ville så mycket mer och var klart besviken efter loppet.
– Jag var inte förberedd. Jag hoppades och drömde att jag skulle simma som i försöken och kanske lite bättre. I vanliga fall har jag haft en ganska bra trend på mästerskap, att blir jag bättre och bättre för varje lopp. Man märker att jag blev sämre och sämre för varje lopp, jag gör mitt snabbaste lopp i försöken och det är väldigt ovanligt för mig. Men jag är inte 23. Man kan inte tro det, men det är ganska stor skillnad återhämtningsmässigt, säger hon till Sportbladet.
– Jag ville inte ens simma den här distansen.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om sommar-OS 2021: Tv-tider, medaljhopp och alla sporter!

”Allt jag kunde”

Efter den tuffa armbågsskadan i januari så har hon kämpat sig tillbaka för den stora OS-drömmen. Men kroppen klarade inte av mer i natt för att försvara OS-guldet på 100 meter fjäril.
– Jag har gjort allt jag kunnat för att göra bästa möjliga lopp. Jag kan inte göra mer. Det är här nivån ligger. Jag är inte superbesviken, säger hon till kvällstidningen.

Bästa svenska blev istället Louise Hansson som kom femma i finalen. Hon slog sitt eget personliga rekord med en halv sekund i natt.

Här näst väntar 50 och 100 meter fritt för Sjöström i OS. Där hon själv har högre förhoppningar om att ta en medalj och tror att de loppen passar henne bättre i nuläget.

Dela artikeln för att stötta Sarah Sjöström efter medaljmissen!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */