Sanningen om Sarah Sjöström och Armand Duplantis nära relation: ”De fann varandra direkt”

De är Sveriges två största OS-stjärnor.
Men Sarah Sjöström och Armand Duplantis är även vänner vid sidan av idrotten.
– De har mycket gemensamt och trivs i varandras sällskap, säger deras manager Daniel Wessfeldt till Sportbladet.

Under OS 2021 i Tokyo är Sarah Sjöström och Armand Duplantis Sveriges två stora affischnamn och medaljhopp. Men vad få vet är att de även är väldigt goda vänner vid sidan av.

”Trivs ihop”

Simmerskan och stavhopparen har samma manager i Daniel Wessfeldt och har träffats flera gånger privat.
– Jag har introducerat dem för varandra och de har varit ute och ätit tillsammans ett antal gånger i Stockholm. De fann varandra direkt. Och jag vet att de följer varandra på sociala medier och har kontakt, säger berättar managern Wessfeldt för Sportbladet.
– De har ju mycket gemensamt och trivs i varandras sällskap.

Sarah Sjöström, simning
210711 Sarah Sjöström poserar för ett porträtt under en pressträff med OS-simmarna den 11 juli 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0114

27-åriga Sjöström och 21-åriga Duplantis kommer från helt olika bakgrunder men det de har gemensamt är den där målsättningen att bli bäst oavsett vad. Sjöström har dominerat simsporten i över ett decennium medan Duplantis är den nya storstjärnan inom stavhopp och väntas dominera sporten kommande decennium.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om sommar-OS 2021: Tv-tider, medaljhopp och alla sporter!

Daniel Wessfeldt ser stora likheter mellan båda svenska OS-stjärnorna.
– Det är ju två supertalanger som även har den mentala styrka som väldigt få har. De är ostoppbara när det väl börjar gälla. Det är inte tal om att få någon gummiarm i deras fall. Samtidigt är de väldigt ödmjuka, men också bestämda. De vet var gränsen går. De vet när det ska säga nej. Och då är ett nej ett nej, säger managern till kvällstidningen.

LÄS MER: Sarah Sjöströms drastiska beslut under OS – förändrar nu sitt utseende helt efter medaljmissen: ”Så härligt”

Armand Duplantis, stavhopp
210721 Armand Duplantis of Sweden during an athletics pole vault training session ahead of the Tokyo 2020 Olympic Games on July 21, 2021 in Fukuoka. Photo: Daisuke Asauchi / BILDBYRÅN / Cop 312

Få våra nyhetsbrev!