Ryska hot mot OS-hjälten Sebastian Samuelsson: "Oacceptabelt"

Ryska hot mot OS-hjälten Sebastian Samuelsson: ”Oacceptabelt”

OS-silvermedaljören Sebastian Samuelsson tog öppet ställning mot beslutet att Ryssland får arrangera världscupavslutningen.
Det har lett till att han fått motta flertalet hot.
– Det är skittrist. Man ska inte behöva vara rädd för att åka till Ryssland, säger lagkamraten Jesper Nelin till Expressen.

Nyligen kom beskedet att ryska Tyumen får arrangera världscupavslutningen i mars, precis som planerat.
Många aktiva inom skidskyttevärlden hade hoppats på att tävlingarna skulle flyttas, med tanke på den dopingskandal som skakat nationen.

En av de som var öppet kritiska var OS-silvermedaljören Sebastian Samuelsson.
”Enormt besviken över internationella skidskytteförbundets beslut i dag att, trots stora påtryckningar från aktiva, behålla världscupavslutningen i Ryssland”, skrev han på Twitter.

Det uttalandet har inte gått obemärkt förbi. Enligt lagkamraten Jesper Nelin har Samuelsson fått motta hot från ryskt håll, efter tweeten.
– Han har fått mycket skit för det från ryssarna. Det är tråkigt att IBU inte lyssnar på åkarna, säger Nelin till Expressen.
– Han får mycket på Twitter, Facebook. Det är nästan hotfulla grejer. Det är skittrist. Man ska inte behöva vara rädd för att åka till Ryssland.

Samuelsson bekräftar att han fått utstå hot.
– Det är mycket på ryska men det var många som inte var glada, Jag tycker det är problematiskt att en nation som inte har en fungerande antidopingorganisation ska hålla en världscup. Det är tråkigt.

Peter Reinebo, verksamhetschef för SOK, fördömer de ryska hoten.
– Det är oacceptabelt, förstås. Det är riktigt obehagligt, säger han till Expressen.