Norska krisen i OS 2018 – efter att ha tagit FÖR många guldmedaljer(!)

Norska krisen i OS 2018 – efter att ha tagit FÖR många guldmedaljer(!)

Norge gör sitt allra bästa vinter-OS någonsin.
Men nu har OS-dominansen drabbats av en kris.
På grund av för många OS-guldmedaljer(!).

Det har varit ett helt otroligt OS 2018 för vårt kära grannland Norge. Norska idrottarna har överträffat alla förväntningar med hela 13 OS-guld hittills.

Så har Norges oympiska kommitté stött på ett jobbigt problem och nu utmålas en kris för norska OS-truppen på plats i Pyeongchang. För efter den totala dominansen i vinter-OS så har de specialdesignade guldskorna som alla vinnare får plötsligt tagit slut, rapporterar Sportbladet.

”Det kanske är sant”

Ytterligare en norsk guldmedaljör kan därför gå miste om guldskorna.
– Det kanske är sant. Jag fick mig i alla fall ett par, sa nya skidkungen Johannes Kläbo till Sportbladet under torsdagens prisceremoni.

Norge har just nu hela 33 medaljer i OS 2018. 13 OS-guld, 12 OS-silver och 10 OS-brons. Ett mäktigt facit och redan nu står det klart att årets olympiska mästerskap är ett nytt rekord för landet i antalet medaljer.

Kan bli bäst genom alla tider

Men under de få återstående de få återstående dagarna kan Norge även bli bäst genom alla tider om de når USA:s världsrekord på 37 medaljer från OS 2010. Dessutom är Norge bara ett guld från Kanadas rekordnotering på hela 14 guld från 2010 i Vancouver.

Dela artikeln om du ändå njuter lite av det här!

LÄS MER: Sanningen bakom Marcus Hellners OS-avhopp i förtid – som ny hyllas stort

Guldhjälten André Myhrers underbara löfte efter OS-bragden: ”Jag får köpa två…”