7 anledningar till att Zlatan ger oss ett EM-guld i sommar.

7 anledningar till att Zlatan ger oss ett EM-guld i sommar.

1. Han är i sitt livs form

Har Zlatan någonsin varit bättre? Tja, det går att argumentera för att han under en period i Inter stod ännu högre upp i karriären. Men vad spelar den diskussionen för roll egentligen, när vi vecka efter vecka bjuds på nya shower och konstverk. Inte många anfallare klarar av att bära sitt lag på samma sätt vid nästan 35 års ålder. Nu kan det vara sista chansen att ta hem ett stort internationellt mästerskap och bara den tändningen bör kunna räcka långt i vår.
psgAnnons från Red Bull TV: Dokumentären ”Den unge Zlatan” berättar historien om hur Zlatan blev den fotbollsgigant han är i dag. Nu kan du kolla in filmen direkt på RedBull.tv. Klicka här för att titta direkt.

2. Han har tystat de engelska tvivlarna

Länge hette det (främst från engelskt håll) att Zlatan minsann inte kunde spela mot engelska lag. Han har aldrig ”bevisat” sin storhet i Premier League, och 2005 och 2008 tog det slut mot Liverpool, 2006 mot Arsenal, 2009 mot Manchester United och 2011 mot Tottenham, vilket bara gav de engelska fotbollstyckarna vatten på sin kvarn. Sedan kom invigningsmatchen av Friends arena, och en elektrisk svensk anfallare fick de engelska kommentatorerna att vråla av förtjusning med fyra mål.
zlatansverige

3. Han slår alla målrekord

Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och PSG – i den ordningen. Zlatan har visat gång på gång i Champions League att han har näsa för målet också i den finaste sammanhang.

4. Han kommer från en succésäsong

Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, Milan och PSG – i den ordningen. Zlatan har visat gång på gång i Champions League att han har näsa för målet också i den finaste av klubblagsturneringar. 2013 blev han den tionde spelaren i CL-historien att göra fyra mål i en match när PSG slog Anderlecht med 5–0. Egentligen väntar vi bara på den sista fullträffen: Pokalen.
zlataninter

5. Det är dags nu

De senaste åren har varit extremt framgångsrika för Zlatan, men de stora segrarna med landslaget har uteblivit. Nu är det på tiden att vår svenske storstjärna får kröna karriären med en internationell buckla.
1000@80Annons från Red Bull TV: Dokumentären ”Den unge Zlatan” berättar Zlatans resa till den internationella stjärna han är i dag. Nu kan du kolla in filmen exklusivt på RedBull.tv. Klicka här för att titta direkt.

6. Han är hungrig på revansch

Förra årets åttondelsfinal mot Chelsea blev dramatisk. Zlatan gick in sent i en duell med Oscar och blev utvisad i den 31:a minuten. Engelsmännen såg ut att gå vidare, men PSG reste sig och tog sig vidare på bortamål.

7. Han vill avsluta på topp

De senaste åren har varit extremt framgångsrika för Zlatan, men de stora segrarna med landslaget har uteblivit. Nu är det på tiden att vår svenske storstjärna får kröna karriären med en internationell buckla.
messi

ANNONS: Bonustips från Red Bull TV:

8. För att Zlatan alltid varit en riktig superstjärna

Hajpade dokumentären ”Den unge Zlatan” är berättelsen om Zlatan Ibrahimovic innan han blev ”Ibra” med en hel värld. En kaxig supertalang från Rosengård: lika karismatisk som briljant men med en vrede inom sig ständigt på gränsen att explodera ute på planen.
På Redbull.tv kan du kolla in filmen direkt i din dator.
Klicka här för att kolla nu.