Wolfgang Pichlers sluga kupp – efter OS-hjältens petning från längdlandslaget

Emma Wikén petades från både A- och B-gruppen i längdlandslaget.
Nu öppnar förbundskaptenen Wolfgang Pichler för se henne gå över till skidskytte.

Under tisdagen presenterade förbundskapten Rikard Grip den svenska längdlandslagstruppen till nästa säsong. En av de som petades från både A- och B-gruppen var Emma Wikén, som så sent som 2014 var med och tog OS-guld i stafetten i Sotji.

Men karriären i längdspåren behöver inte vara över för det. Skidskyttelandslagets förbundskapten Wolfgang Pichler har nämligen andra tankar.

Wolfgang Pichler kan värva Emma Wikén

Pichler konstaterar att Wikén borde ringa honom för att prata om en eventuell fortsättning i skidskyttelandslaget.

Tidigare har förbundskaptenen stoppats från att försöka värva längdåkare till sitt landslag. Men nu kanske det finns en chans, då hon är petad i både den främsta och nästfrämsta gruppen.
– Om hon är intresserad borde hon ringa mig. Hon har mitt nummer, säger Pichler till Expressen och fortsätter:
– Jag frågar aldrig någon utövare. Men jag är alltid intresserad av en åkare som Emma Wikén.

”Hon har en hög kapacitet”

Skidskyttelandslaget har tidigare fått in framgångsrika åkare från längdsporten. Två exempel på det är Magdalena Forsberg och Anna Carin Zidek.

Pichler konstaterar att Wikén skulle kunna ha en ljus framtid inom skidskyttet.
– Jag vet att hon är en bra skidåkare. Hon har en hög kapacitet, men jag vet inte om hon är intresserad att köra skidskytte fullt ut. Men om hon har talang för skytte så finns det stora möjligheter, säger han till Expressen.

LÄS MER: Charlotte Kallas första ord – efter brutna löftet

Jätteskrällen: Johan Olsson gör comeback i svenska skidlandslaget

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);