”Wild Bills” läckra uppvisning i natt – grundlurade Laine vid supermålet

.

Vegas Golden Knights har hittat slutspelsformen – redan nu.
Tack vare en stekhet förstakedja, med William ”Wild Bill” Karlsson i spetsen, körde man över Winnipeg Jets med hela 5–0.
– Under de senaste matcherna har det känts väldigt bra. Det har klickat för hela linan och vi fick mycket utdelning i kväll. Det är alltid roligt att spela hockey då, säger Karlsson till Expressen.

Vegas Golden Knights var förra årets stora sensationslag. Den nybildade NHL-klubben gick hela vägen till Stanley Cup-finalen, där man dock föll mot Washington Capitals.

Styrkebesked

Den här säsongen inledde man inte lika bländande, men nu har man fått upp farten. Ordentligt. Nattens seger mot Winnipeg Jets, som nämns som en av favoriterna att vinna Western Conference, var ett styrkebesked.

Framför allt är det lagets förstakedja som levererar på samma sätt som förra säsongen. På tre matcher har nu William Karlssons kedja 22 poäng. Otroligt imponerande.

”Wild Bill” hade själv uppvisning i natt. Karlsson hade två mål och en assist. Det första målet var lite turligt. Han kastade in pucken bakom mål och den tog på målvakten och in.

”Tjusigt mål”

Det andra målet var dock desto läckrare. Karlsson fick pucken i anfallszonen och grundlurade Jets Patrik Laine innan han avslutade.
– Ja, Laine är väl inte så van vid att vara i den positionen, så jag fick till det bra där och det blev ett tjusigt mål, säger William Karlsson till Expressen.

Kolla in målet här (cirka 3.20 in)

Golden Knights vann till slut med 5–0. Karlsson är nu uppe 20 mål och 48 poäng, vilket är en bit ifrån hans monstersiffror från i fjol (43 mål och 78 poäng). Men med den farten han är uppe i nu, så lär han sluta närmare 60 poäng innan säsongen är över.