Svenske NHL-stjärnan på läktaren i natt – nära att bli trejdad

.

Marcus Johansson kommer allt närmare en trejd i NHL.
I nattens möte med Ottawa var den svenske stjärnan inte med i truppen och fick se matchen från läktaren
– Vår general manager, Ray Shero, vill inte riskera någon skada eller så, säger Johansson till SportExpressen.

Marcus Johansson må inte vara den främste av NHL-stjärnor. Däremot har han under flera säsonger varit en viktig spelare får både Washington och New Jersey Devils.

Nära trejdas

I år har 28-åringen stått för 27 poäng på 48 matcher, men sejouren i Devils ser ut att vara på väg mot sitt slut.

De senaste veckorna har Johansson ryktats vara på väg bort från Devils. På måndag är det trade deadline, den sista dagen för klubbarna att göra förändringar innan slutskedet av säsongen.

Bänkad i natt

Nu verkar också en trejd komma allt närmare.

I nattens möte med Ottawa Senators var Marcus Johansson förpassad till läktaren, något som tyder på att saker kan komma att röra på sig när som helst.
– Ja, det kan bli så att jag blir trejdad. Vår general manager, Ray Shero, vill inte riskera någon skada eller så. Vi får se vad som händer, säger svensken till SportExpressen.

Även i Ottawa ser flera stjärnor ut att vara på väg bort. Mark Stone, Matt Duchene och Ryan Dzingel satt alla på läktaren och ryktas vara på väg bort.
– Jag fick besked under sena eftermiddagen att våra tre killar inte skulle vara med och jag försökte coacha de jag hade tillgång till. Det är allt jag kan göra, säger Ottawa-tränaren Guy Boucher efter matchen.

Aktuell för Vancouver

Johansson har kopplats samman med Columbus, Edmonton, San Jose, sin gamla klubb Washington och Vancouver. Den sistnämnde hade minst sagt varit en häftig trejd där han fått chansen ur ett svenskt perspektiv att få spela med Elias Pettersson.

Det återstår att se om Johansson, som i år gör sin nionde säsong i NHL, får sätta på sig en ny tröja inom de närmsta dagarna.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Uppgifter: Svenske NHL-stjärnan får nytt monsterkontrakt – skriver på för fem år

Uppgifter: Lagkaptenen på väg bort från SHL– nära göra klart med ny klubb