Uppgifter: Svenske NHL-stjärnans nya monsterkontrakt – klar för fem nya år

Uppgifter: Svenske NHL-stjärnans nya monsterkontrakt – klar för fem nya år

.

Jakob Silfverberg har ryktats vara på väg bort från Anaheim.
Nu uppges han i stället ha kommit överens med Ducks om ett nytt femårskontrakt.
Samtidigt väntas Silfverberg få en rejäl löneförhöjning – och tjäna totalt 235 miljoner kronor.

Anaheim Ducks har haft en blytung säsong. Efter en lång förlustsvit fick tränaren Randy Carlyle till slut sparken och in kom general managern Bob Murray.

Silfverberg ryktades bort

Det verkar ha haft en positiv effekt på Anaheim och laget har tagit tre segrar på sina fyra senaste matcher. Stjärnsvensken Jakob Silfverberg har likt laget haft en tung säsong och rykten har placerat honom i andra klubbar.

Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Trade deadline närmar sig i NHLoch uppgifter placerade honom bland annat i Boston Bruins. Samtidigt kom uppgifter på att Anaheim försöker signa upp svensken på ett nytt kontrakt, men att parterna har varit långt ifrån varandra.

Skriver nytt kontrakt

Men nu verkar det trots allt som att 28-åringen från Gävle stannar i Kalifornien. Enligt TSN har Silfverberg och Anaheim kommit överens om ett nytt femårskontrakt och det blir ett rejält lönelyft.

Silfverberg har i sitt senaste kontrakt tjänat runt 34 miljoner kronor per säsong. I och med det nya kontraktet väntas svensken få drygt 47 miljoner – och totalt makalösa 235 miljoner kronor för hela kontraktstiden

”Blir mitt sista kontrakt”

Senast i helgen berättade svensken att han ville stanna i Anaheim.
– Det här blir mitt sista kontrakt i NHL och jag vill stanna här i Anaheim, så jag hoppas vi kan komma överens om minst fem år, sa Silfverberg till Sportexpressen efter 5-2-segern över Washington i helgen.

Silfverberg har stått för 24 poäng varav 16 mål på 51 matcher i NHL i år. Anaheim har för närvarande fyra poäng upp till en wild card-plats till slutspelet, det med fyra lag framför sig.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

https://twitter.com/FriedgeHNIC/status/1098385446638219264

LÄS MER: Uppgifter: Jhonas Enroths monsterlön – så mycket betalar Örebro för stjärnmålvakten

Här fångar mikrofonen Anton Rödins galna trashtalk i utvisningsbåset