Svenske 43-åringen VÄGRAR lägga av – nu klar för sin 27:e(!) säsong: ”Jag ska köra längre än Jagr”

.

Han gjorde debut redan 1993, har vunnit poängligan två gånger och skjutit upp Skellefteå AIK i SHL.
43-årige Andreas Paulsson kallas redan för ”Vallentunas Jagr” och han vägrar lägga.
Nu är hockeyprofilen klar för sin 27:e säsong.

Det var hos Väsby IK i division 1 som Andreas Paulsson gjorde seniordebut säsongen 1993/94. Sedan dess har forwarden varit med om en hel del.

Sköt Skellefteå till SHL

1997 gick karriären vidare till Arlanda HC, sedan allsvenska Hammarby 1999 där han var lagkamrat med en ung Mika Hannula. 2004 gick flytten till storsatsande Skellefteå AIK och där var Paulsson med och sköt upp laget till högstaserien igen tillsammans med Magnus Wernblom.

Under åren i HockeyAllsvenskan vann Paulsson poängligan två år på raken med både Hammarby och Skellefteå AIK. Men 30-åringen följde aldrig med Skellefteå upp i SHL utan valde istället att vända hem till Väsby i division 1 igen 2006.

43 år och vägrar lägga av

Därefter har det blivit spel i Almtuna, Väsby igen och sedan flytt till Vallentuna BK i division 1. Och det är där Paulsson stannat kvar senaste tre säsongerna – och öst in poäng.

Senaste tre säsongarna har det blivit poängskörden 27 på 33 matcher, 24 på 30 matcher och allra senast 38 på 38 matcher. Men trots att åldern har kommit ikapp 43-årige Paulsson så vägrar han att lägga av. Totalvägrar verkligen.

Andreas Paulsson, Vallentuna
081215 Ishockey, Allsvenskan, Almtuna: Andreas Paulsson och Johan Andersson.
Bildbyrån – 42633

Klar för sin 27:e säsong

Nu står det klart att hockeyveteranen är klar för sin 27:e seniorsäsong genom att fortsätta ytterligare en säsong i Vallentuna.
– Jag älskar hockey, jag älskar att träna och jag älskar att ha något att träna för. Det är något bland det roligaste jag vet att komma ner till omklädningsrummet och tävla, säger Paulsson till Hockeysverige och erkänner att han får höra en del gliringar.
– Av lagkamraterna får man det med glimten i ögat. Det är kul och det får man bjuda på. Sen får man ju höra en del på isen också från såna som tycker man borde lägga av. Sen om det är för att få en ur balans eller inte, det vet jag inte. Jag tycker bara det är kul, då vet de vem man är. Det är bättre det än att de inte vet vem man är.

Kallas ”Vallentunas Jagr”

Att han även kallas ”Vallentunas Jagr” kommer nog inte som någon chock. Även om han verkligen inte vill jämföra sig med den tjeckiske legendaren som fortfarande spelar hockey – 47 år gammal.
– Jag ska köra längre än Jagr, säger den fyra år yngre Paulsson till hockeysajten och skrattar.
– Nej då. Jag har inga mål så. Kopplingen till Jagr är att vi är gamla båda två, sedan upphör likheterna. Jag kan tänka mig att spela hockey så länge kroppen håller. Sen om min kropp blir trasig i augusti eller om fyra år det vet jag ju inte.

LÄS MER: Toppklubben som jagar Tre Kronors målvakt – mitt under hockey-VM!

Klart: Leksand värvar poängstark forward – återvänder efter spel utomlands