Klart: Leksand värvar poängstark forward – återvänder efter spel utomlands

.

Leksand fortsätter att värva.
I dag gjorde klubben klart med forwarden Andreé Hult.
– Andreé är en spelare som är väldigt allround och kan spela i alla spelformer, säger Leksands general manager Thomas Johansson.

Leksands trupp till återkomsten i SHL börjar ta form. I dag presenterade klubben nästa pusselbit. Det är 31-åriga forwarden Andrée Hult som är klar.
– Han besitter bra skridskoåkning och spelsinne samt har skaffat sig internationell rutin och hårdhet under flera år. Detta innebär att vi breddar vår centersida och gör det dessutom med en svensk spelare som ursprungligen är från Dalarna, säger Thomas Johansson till klubbens hemsida.

100 poäng i Tyskland

Hult har de fyra senaste åren spelat i tyska DEL, i klubben Schwenninger Wild Wings. Det blev 160 spelade matcher och exakt 100 poäng under tiden i Tyskland.

André Hult, Leksand
140926 Timrås André Hult under matchen i hockeyallsvenskan mellan Malmö Redhawks och Timrå den 26 september 2014 i Malmö.
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN / kod NJ / 74013

Nu återvänder alltså Hult, som även gjort två säsonger i Timrå, till Dalarna. 31-åringen är född i Borlänge.
-Det ska bli fantastiskt kul att få representera Leksands IF i SHL. Det är stor ära när man själv är från Dalarna. Med hjälp av de bästa fansen i Sverige tror och hoppas jag att vi ska etablera oss i SHL. Jag tycker att jag har bra fart på skridskorna och vill spela en snabb hockey, och jag tror att vinterns spelsystem kommer att passa mig. Jag ser fram emot att komma igång, säger han till klubbens hemsida.


 

Läs mer om...