Stor kritik mot Elias Pettersson trots Canucks nya seger – sågas för sitt nya kontrakt: ”Vad har hänt?”

Ny poäng och ny vinst för Vancouver Canucks.
Men Elias Pettersson sågas i fankretsar.

Elias Pettersson var på många Canucks-supportrars läppar under sommaren, och det var inte alltid smickrande. Svensken har varit lagets stora stjärna under de senaste säsongerna, men hans rookieavtal löpte ut och han stod under sommaren utan avtal, och förhandlingarna drog ut på tiden.

Stor kritik

Men med kort tid kvar inför säsongen så skrevs det nya kontraktet på, och förväntningarna på den svenske storstjärnan var minst sagt höga. Under de inledande matcherna såg också Pettersson ut att vara i kalasform, och det rådde då inga tvivel om att Canucks gjorde rätt som gav honom ett högavlönat kontrakt i världens bästa liga.

210811 Elias Pettersson poses for a portrait during a press meet with the Swedish national ice hockey team on August 11, 2021 in Stockholm. Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Men nu är tongångarna… lite annorlunda. Elias Pettersson hade inför nattens match bara gjort poäng i en av fyra matcher, och många kritiska röster har dessutom höjts kring att han inte varit så involverad som många är vana vid. En del av förklaringen kan ligga i att han inte hade en riktig försäsong, på grund av att han inte hade kontrakt, men i natt kom ytterligare sågningar åt svenskens håll.

Hånfulla orden

Vancouver Canucks vann visserligen mot Chicago Blackhawks med 4-1, och Elias Pettersson noterades för en passningspoäng då han agerade playmaker i powerplay, men fansen är ändå inte helt nöjda med vad han uträttade. Många är nu oroliga för hur anonym Pettersson är, och att han inte alls får valuta för de lägen han faktiskt får.

Vancouver Canucks’ Elias Pettersson (40) protects the puck from Edmonton Oilers’ Kyle Turris (8) during the first period of an NHL hockey game Wednesday, Oct. 13, 2021, in Edmonton, Alberta. (Jason Franson/The Canadian Press via AP)

Under sociala medier hånades han bland annat för kontraktet han skrev, och många skämtade om hur anonym han faktiskt var i nattens match.

”Är det någon som kommer ihåg Elias Pettersson? Vad hände egentligen med honom?”, lyder en tweet som fått flera gillamarkeringar.

”Förhandlar Elias Pettersson fortfarande om sitt kontrakt, eller spelar han…?”, skriver en annan hånfullt.

”Elias Pettersson skrev verkligen på kontraktet och försvann”, skriver en tredje.

LÄS MER: Erik Karlsson låg bakom Sharks nya seger – fortsätter att tokdominera i NHL: ”Ser ut som sig själv igen”

Få våra nyhetsbrev!