SHL-klubben plockar in förre SM-guldhjälten – kan debutera redan imorgon

SHL-klubben plockar in förre SM-guldhjälten – kan debutera redan imorgon

Malmö Redhawks väljer att förstärka på backsidan. 
HV71:s tidigare mästarback Nichlas Torp tränar nu med klubben.
Assisterande sportchefen Mathias Tjärnqvist bekräftar för MrMadhawk att han kan debutera redan i morgon mot LHC. 

Nichlas Torp lämnade Leksand för två säsonger sedan för spel i Nürnberg Ice Tigers i DEL. Nu är den tidigare SM-guldvinnaren klubblös efter att kontraktet med den tyska klubben gått ut. Men den 29-årige backen är på väg mot en återkomst till svensk hockey.

140418 Sveriges Nichlas Torp under ishockeymatchen mellan Sverige och Danmark den 18 april 2014 i Malmö.
Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Tränar med Malmö

Nichlas Torp tränar just nu med Malmö Redhawks i hopp om ett kontrakt. Klubbens assisterande sportchef Mathias Tjärnqvist bekräftar att det kan bli aktuellt med ett korttidskontrakt.
– Han tränar med oss, och tycker tränarna att han ska spela, så kan det bli tal om att vi löser honom på korttidskontrakt till uppehållet, säger assisterande sportchef Mathias Tjärnqvist till MrMadhawk.

Senaste gången Torp spelade i SHL var säsongen 2016/17, då i Leksand. Där fick han dock sparken efter drygt halva säsongen och valde att flytta till Tyskland och Nürnberg Ice Tigers.

161201 Leksands Nichlas Torp får matchstraff under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Leksand den 1 december 2016 i Örebro.
Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Kan debutera redan i morgon

Nichlas Torp är spelklar redan till morgondagens match mot Linköping. Men det är osäkert om debuten sker då, eventuellt väljer man att spara honom till matchen mot Frölunda på lördag. Malmö Redhawks har haft lite problem på backsidan och dragits med skador. Därför valde man att låna in dansken Matias Lassen samt Albin Johansson från HockeyEttan.

29-årige Torp har även sex landskamper för Tre Kronor på meritlistan.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/_zr0d47kZJ7CiheFsVjR7X1-SopXToOJoak7HCUl0Bb2Jooe_B61AVMH3g8zyoN7?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela artikeln för att säga vad du tycker om den här övergången!

LÄS MER: Uppgifter: Svenske backstjärnan kan bli bortbytt – till NHL-giganten

Toronto-legendaren Mats Sundins första ord om William Nylander-cirkusen