Toronto-legendaren Mats Sundins första ord om William Nylander-cirkusen

Toronto-legendaren Mats Sundins första ord om William Nylander-cirkusen

William Nylander är fortfarande utan kontrakt.
Nu talar Toronto Maple Leafs-legendaren Mats Sundin för första gången om den unge svenskens situation.
– Både för Nylander och Toronto Maple Leafs skull hoppas man att de snart kommer överens, säger han.

Varje säsong är det några NHL-spelare som ansluter sent till säsongen efter segdragna kontraktshandlingar. Förra året dröjde det en liten bit in i säsongen innan Rickard Rakell och Hampus Lindholm anslöt till Anaheim Ducks.

Inte skrivit på

Just nu finns det bara en så kallad ”restricted free agent” som inte skrivit på nytt kontrakt. Det är William Nylander. Ingen hockeyintresserad kan ha missat cirkusen kring den unge svenskens kontraktsförhandlingar.

Det rapporteras dagligen om trejdrykten och uppgifter om förhandlingarna. Experter säger sitt, fansen har många och starka åsikter och även före detta Toronto-spelare har uttalat sig.

Börje Salming har tidigare berättat att han ringt Nylander för att ge råd och sin syn på saken.

Nu uttalar sig också Toronto Maple Leafs förre lagkapten Mats Sundin om läget.
– Jag vet ingenting om den situationen. Men både för Nylander och Toronto Maple Leafs hoppas man att de kommer överens, säger han till TSN.

Sundin är i Toronto för att ta emot Keith Magnuson Man of the Year Award, en utmärkelse han delar med Börje Salming och Nicklas Lidström.
– Toronto har en fantastisk grupp unga spelare just nu och laget kommer vara ett av ligans bästa lag under en lång tid. Så förhoppningsvis kommer Nylander att ansluta till laget, säger Sundin.

Se hela intervjun här: